Teknoloji

Microsoft’a göre Ballmer Surface’in satışlarının değil, üretiminin makul olduğunu söylemek istedi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft CEO’su Steve Ballmer yeni tabletleri Surface’in satışlarının makul seviyede seyrettiğini dile getirmiş, gelecek yılın başlarında çıkacak Surface Pro modeliyle birlikte satışların artacağı yönündeki tahminini ortaya koymuştu. Ne var ki, daha sonrasında Microsoft’tan gelen bir açıklama Ballmer’ın sözlerini düzeltici nitelik taşıyordu. Buna göre Ballmer’ın “makul” sıfatıyla kastettiği tabletin satış rakamları değil üretim hacmiydi.

Microsoft tarafından yayınlanan açıklamada Steve’in kullandığı “makul” teriminin şirketin Windows RT yüklü Surface’in tedarik ve dağıtımını artırma yaklaşımıyla ilgisinin bulunduğuna dikkat çekildi. Açıklama şirketin yaklaşımının makul olmasına karşın, Steve’in cihaza gelen tepkilerin olağanüstü olduğu şeklindeki yorumuna da vurgu yapıldı.

Ballmer’ın bir şeyler söyleyip daha sonra bunun anlamının şirketin halka ilişkiler departmanı tarafından değiştirilmeye çalışması biraz tuhaf kaçıyor. Ya Ballmer söylemek istemediği bir şey söyledi, ya da anlatmak istediklerinde o kadar açık olamadı. Her iki ihtimalde de Microsoft Surface tablet ile ilgili olarak yaratılmış havayı temizlemeyi ve satışların iyi gittiği şeklindeki izlenimi vermeyi istiyor.

Steve Ballmer şirketin birkaç hafta sonra çıkacak Windows 8 Pro yüklü Surface tableti Surface Pro ilgili de konuşmuş ve bu ürün için “üst sınıf” ve “eşsiz” gibi nitelendirmelerde de bulunmuştu. Söz konusu tablet Full HD çözünürlüklü ekran barındıracak, ayrıca Windows RT gibi sınırlı bir sürüme karşın Windows 8’in tam versiyonunu çalıştıracak.

İlgili >> Pocketnow

İLGİLİ HABERLER