Teknoloji

Microsoft Internet Explorer 11’e WebGL desteğinin işaretini Vine paylaşımıyla verdi

internet explorer
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Internet Explorer 11’i de içeren Windows 8.1’in sızan kopyası Microsoft’un, web sayfalarının 3D grafikleri işlemesini sağlayan WebGL’i destekleyeceğini gösteriyordu. Yazılım devi Vine üzerinden paylaştığı bir animasyonla bunun yanlış olmadığını bir şekilde doğrulamış oldu.

internet-explorer-131112

Microsoft WebGL standardına güvenlik endişeleri nedeniyle biraz soğuk bakıyordu. 2011 yılında yayınladığı bir açıklamada standardın mevcut hâlinin güvenlik açısından kullanılamaz olduğunu dile getirmişti. Görünüşe göre Microsoft WebGL’i güvenlik ihtiyaçlarını karşılayacak hâle getirdikten sonra kullanıma sunacak. Büyük ihtimalle Internet Explorer 11 ile beraber WebGL desteği sunulmaya başlanacak.

Opera, Chrome, Safari ve Firefox gibi internet tarayıcıları en güncel web teknolojilerini kullanma konusunda yazılımcılara çapraz platform desteği sunuyor. WebGL desteğinin eklenmesi Internet Explorer’a önemli bir katkı sağlamış olacaktır. Web geliştiricileri son teknolojileri kullanma konusunda bir hayli istekli davranıyor, ancak Microsoft’un bunları destekleme konusunda biraz daha yavaş davranması Internet Explorer’a olan yazılımcı ilgisinin azalmasını, geliştirme çalışmaları sırasında Internet Explorer’ı daha az önem verilmesine neden oluyordu.

Microsoft’un bu ay bitmeden Windows 8.1 ve Internet Explorer 11 ile ilgili daha fazla detay paylaşması bekleniyor. Ayrıca şirket gelecek ayın sonunda düzenlenecek Build etkinliğinde işletim sistemi ve internet tarayıcısının geliştiriciler için sunduğu yenilikleri ve iyileştirmeleri de açıklayacak.

İlgili >> Vine, The Verge

İLGİLİ HABERLER