Eğlence

Microsoft Zune cihazı üretimini bıraktı, Zune yazılım servisi olarak yaşayacak

Microsoft’un iPod’a rakip olarak çıkardığı taşınabilir multimedya oynatıcı cihazı Zune bir dönemin sonuna geldi. Redmond bundan böyle Zune donanımı geliştirip piyasaya sürmeyecek. Ancak Zune bir platform olarak yaşamaya devam edecek.

Aslında bu durum mevcut Zune sahipleri için korkulacak bir durum değil. Microsoft yaptığı açıklamada Zune sahiplerinin cihazlarını daha önce nasıl kullanıyorlarsa o şekilde kullanmaya devam edeceklerini, garanti ve yetkili servis desteğinin de korunacağını garanti etti. Yalnızca bundan böyle yeni bir Zune cihazı çıkarılmayacak. Bundan böyle Microsoft’un mobil müzik ve video stratejisi Windows Phone üzerine yoğunlaşacak. Windows Phone içinde Zune yazılım servisleri bulunmaya devam edecek, aynı şekilde Windows PC ve Xbox platformlarında da Zune servisleri varlığını koruyacak.

Microsoft’un bu hamlesi mantıksız sayılmaz. Akıllı telefonlar müzik özellikleri bakımından giderek daha iyi hâle gelip sadece medya çalan cihazların yerini almaya başladı. Örneğin, Apple’ın popüler cihazı iPod’un satışları her geçen çeyrekte biraz daha azalıyor, buna karşın, iPod’un müzik deneyimini bünyelerinde barındıran iPad ve iPhone’un satışları sürekli artıyor. Microsoft da bu eğilimi görüyor olmalı ki, mantıklı olduğunu düşündüğümüz bir kararın altına imza atmış.

İlgili – Zune

İLGİLİ HABERLER