Teknoloji

Microsoft Zo isimli sohbet robotunu Kik üzerinde test ediyor

microsoft zoMicrosoft geçtiğimiz ilkbaharda Twitter üzerinde Tay isimli bir sohbet robotunu test etmiş, ancak bu test şirket adına iyi gitmemişti. Sohbet robotlarına bir şans daha veren yazılım devi, bu sefer test sahası olarak Kik’i seçti. Zo adını taşıyan yeni sohbet robotu, Microsoft’un Çince konuşan robotu Xiaoice’un İngilizce konuşan versiyonu olarak tanımlanabilir.

Zo, gerçekten normal biriymiş gibi davranma konusunda oldukça yetenekli görünüyor. Sohbet robotu ilk olarak standart bir soruyla “buzları kırmaya” çalışıyor. Bu soru “Yazı mı yoksa kışı mı daha çok seversin?” tarzında bir soru olabiliyor. Zo henüz bir sohbeti uzun uzadıya sürdürecek kadar “muhabbetli” olmasa da, Microsoft’un bu durumu değiştirebileceğini söylemek yanlış olmayacaktır.

Microsoft Zo için Kik ilginç bir tercih

Kullanıcı tabanı pek de geniş olmayan Kik, sohbet robotu çıkarmak için ilginç bir tercih olarak nitelenebilir. Bu yılın nisan ayı itibarıyla servisin 275 milyon kayıtlı kullanıcısı olduğu açıklansa da, bunların ne kadarının uygulamayı her ay düzenli olarak kullandığı bilinmiyor. Geçtiğimiz nisan ayında bir sohbet robotu mağazası açan Kik, kullanıcı ve geliştiricilere yapay zeka tabanlı yazılımları deneme imkanı sunmayı amaçlamıştı.

İLGİLİ HABERLER