Eğlence

Microsoft yüksek kaliteli içerikle Xbox’ı eğlence konsolu haline getirecek

Microsoft’un interaktif eğlence biriminin kıdemli başkan yardımcısı Yusuf Mehdi ve Microsoft LA Studios’un kurumsal başkan yardımcısı Nancy Tellem, Kaliforniya’nın Dana Point şehrinde düzenlenen D: Dive Into Media etkinliğine katıldılar. AllThingsD’den Peter Kafka’nın yönettiği ilk oturumun konusuysa tahmin edilebileceği üzere Xbox oldu. Mehdi Xbox 360’ın bir oyun konsolundan eğlence konsoluna dönüşüm sürecinin başladığını belirtti. Şu anda Xbox’ın küresel olarak 76 milyon satış rakamına ulaştığı ve ABD’de konsolun aylık kullanım süresinin 87 saati bulduğu ifade edildi.

microsoft-nancy-tellem-yusuf-mehdi-120213

Xbox’ta izlenen içerik süresiyse 18 milyar saat gibi etkileyici bir düzeye ulaştı. Bu durumda en önemli rolün Netflix entegrasyonuna ait olduğunu söylemek pek de yanlış olmayacaktır. Mehdi Sony PlayStation 3’ün bir eğlence konsolu olarak tatmin edici olmadığını ve bunu herkesin bildiğini dile getirdi. Microsoft yöneticisi gelecek nesil Xbox’ın büyük ve yüksek kaliteli olacağını da ima etti. Mehdi Xbox’ın geleceğinde sesle kontrol, interaktivite ve daha pek çok güzel ve büyük özelliğin yer alacağını da sözlerine ekledi.

Nancy Tellem de Microsoft’un yüksek kaliteli içerik konusunda yatırım yaptığını ve bunların bir kısmının yıl sonu itibariyle kullanıcılara ulaşmasını temenni ettiklerini belirtti. Belli bir ücret karşılığında kullanıcılara ulaştırılacak bu içeriklerin fiyatı konusunda özel bir bilgiyse verilmedi. Microsoft’un kendi programlarını oluşturması konusunda kapıları kapatmayan Tellem, şirketin mevcut stüdyolar ve içerik yaratıcılarıyla da ortaklığına devam edeceğinin altını çizdi.

İlgili >> AllThingsD, Microsoft

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER