Teknoloji

Microsoft yöneticisi oyun konsollarının geleceği konusunda endişe etmiyor

microsoft xbox series x
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Oyun deneyimi giderek cihazlardan bağımsız ve internete bağımlı bir hâl almaya başlıyor. Google, Microsoft ve Sony gibi büyük şirketlerin hepsi çevrimiçi oyun servisleri kurarken, akıllı telefonların da oyun cihazı konumu kuvvetleniyor. Bu durum konsolların oyun pazarındaki geleceğinin de sorgulanmasına yol açıyor.

Xbox Series X ve PlayStation 5’in duyurulmuş olması, en azından kısa vadede konsolların geleceğinin garanti altında olduğunu gösteriyor. Ancak çevrimiçi ve dijital medyaya olan ilginin artması, konsolların bir sonraki nesli görüp göremeyeceği konusunda soru işaretleri yaratıyor. Xbox’ın patronu Phil Spencer ise bu konudaki endişeleri yersiz buluyor.

Microsoft’un yeni nesil oyun deneyimine yönelik çok yönlü yaklaşımı hakkında Wired‘a değerlendirmelerde bulunan Spencer, şirketinin gelecekte yeni konsollar yapmaya devam edeceğini düşündüğünü belirtti. Tecrübeli yönetici, televizyon ekranında oyun oynamaya yönelik odak noktasının bazılarının zannettiği kadar çabuk değişmeyeceğini dile getirdi.

Spencer, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Televizyon izlemeyi seviyorum. Televizyonda oyun oynamayı seviyorum. Daha uzun bir süre boyunca insanların televizyonda oyun oynamaya devam etmeyi isteyeceğini düşünüyorum. Biz de buna bağlı olarak muhteşem konsol deneyimleri sağlamayı sürdüreceğiz. Xbox Series X’in son konsolumuz olacağını düşünmüyorum. Televizyonda muhteşem oyun deneyimleri yaşatan daha fazla konsol yapacağız.”

Spencer’ın sözleri, en azından Microsoft cephesinde konsol politikasında bir değişiklik olmadığını gösteriyor. Bu sözlerin Series X ailesi içinde farklı versiyonların çıkması anlamına gelip gelmediği zamanla anlaşılacak.

İLGİLİ HABERLER