Eğlence

Microsoft yenilenmiş merkez yerleşkesini önce Minecraft’ta inşa etti

microsoft
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft, ABD’nin Redmond şehrinde 500 dönümlük bir araziyi kapsayan ana yerleşkesini yenileyecek. 2022’de sona ermesi planlanan yenileme çalışmaları çerçevesinde yerleşkede 18 yeni bina inşa edilecek. Bu noktada yerleşkede hâlihazırda 100’den fazla bina bulunduğunu belirtmek gerekiyor.

Yenileme çalışmaları çerçevesinde yerleşkeye kriket ve futbol sahaları ve mağazalar da eklenecek. Bu yıl bitmeden inşaat çalışmalarına başlamayı planlayan yazılım devi, yenilenen yerleşkesini önce Minecraft‘ta inşa etti.

Şirket, Minecraft’taki inşaat için Blockworks isimli şirketle çalıştı. CNBC’nin haberine göre, Blockworks gerçek dünyadaki pek çok mimari projeyi Minecraft’a uyarlamaktaki uzmanlığıyla tanınıyor. Microsoft’un temmuz ayında düzenlediği hackathon için yeni yerleşkenin sanal versiyonunu hazırlayan şirket, daha önce Disney, Londra Müzesi ve Warner Bros. binalarını Minecraft dünyasına taşımıştı. Minecraft: Education Edition’a sahip olanlar, Microsoft’un yenilenen yerleşkesinin bitince nasıl olacağı hakkında önden fikir sahibi olabilecek.

Microsoft Minecraft’ın geliştiricisi Mojang’ı dört yıl önce satın almıştı

Microsoft, Minecraft’ın geliştiricisi Mojang’ı dört yıl önce satın almıştı. Yazılım devi, Mojang için 2.5 milyar dolar gibi hatırı sayılır bir meblağ ödemişti.

İLGİLİ HABERLER