EğlenceTeknoloji

Microsoft yeni Xbox uygulamasıyla iPhone sahiplerini sevindirecek

Microsoft yeni Xbox uygulamasıyla iPhone sahiplerini sevindirecek

Microsoft iOS için Xbox uygulaması için büyük bir güncelleme çıkarıyor. Bu güncellemeyle birlikte Xbox One oyunları iPhone’a yansıtılabilecek. Çok yakında App Store’a gelecek yeni Xbox uygulaması ile birlikte uzaktan oynama özelliği geliyor. Bu sayede Xbox One konsol sahipleri oyunlarını iPhone’larına yansıtabilecekler.

Uzaktan oyun özelliği Microsoft’un xCloud servisinden biraz farklı. O servis oyunları Xbox One konsolundan değil, doğrudan uzaktaki sunuculardan yayınlıyor. Xbox uzaktan oyun özelliği ise xCloud’a değil, sadece sizin Xbox konsolunuza bağlı çalışıyor. Bu açıdan Android ve iOS cihazlarında bulunan Sony’nin kendi PS4 Remote Play özelliğiyle benzerlik gösteriyor.

Xbox konsoluna Wi-Fi üzerinden ve hatta LTE bağlantısı üzerinden erişebilirsiniz. Bu uygulama evdeki Xbox’ın kontrolünü ele aldığı için konsolu uzaktan da başlatmak mümkün oluyor. Xbox, herhangi bir ses çıkarmadan veya öndeki Xbox ışığı yanmadan çalışıyor. Uygulama ile bağlantı kesildiğinde kısa bir süre hareketsiz kaldıktan sonra bekleme moduna geçiyor.

Yeni Xbox uygulaması yakın zamanda Android’e de gelmişti. Bu güncellenmiş iPhone versiyonu aynı tasarımı ve yeni özellikleri barındırıyor. Xbox One ya da Xbox Series S / X oyun konsollarında oyun oynarken kaydedilen oyun kliplerini veya ekran görüntülerini hızlıca indirip paylaşabilirsiniz. Aynı zamanda konsoldaki depolama alanını yönetebilir, oyunları silebilirsiniz.

Yeni Xbox uygulamasının önceki iOS versiyonunundan çok daha hızlı çalıştığı da belirtiliyor. Aynı zamanda Xbox genelinde yapılan benzer tasarım değişiklikleriyle uyum gösterecek şekilde yeniden düzenlendi. Tüm bunlar kasım ayında çıkacak Xbox Series X ve Xbox Series S oyun konsollarına bir hazırlık olarak da nitelendirilebilir. Ayrıca Microsoft, Xbox kontrol panelini de bazı tasarım değişiklikleriyle birlikte yeniledi.

Ne var ki, Microsoft’un güncellenmiş Xbox uygulaması xCloud’ın durumunu değiştirmiyor. Apple, yakın zamanda Stadia ve xCloud gibi servislere zeytin dalı uzatmıştı. Ancak değiştirilen App Store kurallarına göre Microsoft’un bulut servisi üzerinden sunduğu ve cihazlara yayınladığı yüzlerce oyunu onay için Apple’a göndermesi gerekiyor. Microsoft da Apple’ın yeni kurallarından pek hoşnut kalmadığını belli etmişti.

Microsoft şu anda yeni Xbox uygulamasını Test Flight üyeleriyle birlikte test ediyor. Bu durum uygulamanın final sürümünün yayınlanmasının yakın olduğu şeklinde yorumlanabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER