Manşetler

Microsoft yeni Windows Phone 8 güncellemesinin detaylarını açıkladı

Microsoft mobil işletim sistemi Windows Phone 8’de gerçekleştirmeyi planladığı güncellemenin detaylarını kamuoyuna duyurdu. Yapılan açıklamada güncellemeyle birlikte gelecek küçük değişiklikler hakkında bilgi verildi. Genel Dağıtım Sürümü 2 (GDR2) olarak bilinen güncellemeyle Xbox Music’in doğru üstveri aktarması sağlanacak, Lens uygulamasının varsayılan kamera uygulaması olmasına izin verilecek, Data Sense uygulaması belli operatörlere özgü olmaktan çıkarılacak ve işletim sistemine FM Radyo desteği eklenecek.

windows-phone-8x-antutu

Pakette Internet Explorer için HTML5 güncellemeleri, geliştirilmiş Skype ve Lync dengesi ve de Gmail CardDAV / CalDAV desteği yer alacak. Güncellenen unsur sayısı bakımından liste oldukça uzun, ancak orijinal Windows Phone 8’in yayınlanmasının üzerinden sekiz ay geçtiği düşünülünce nitelik bakımından güncellemenin tatmin edici olduğunu söylemek zorlaşıyor. Microsoft’un Windows Phone ile ilgili planlarını yakından takip eden kaynaklara göre, şirket şu anda ”sus ve yayınla modu” olarak tanımlanabilecek bir ruh hali içinde. Sıradaki güncellemede belirgin değişikliklerin olmamasının nedeni olarak Windows Phone ekibinin ”Blue” olarak adlandırılan güncellemeye odaklanması gösteriliyor. 2014 yılının başlarında yayınlanması beklenen bu güncellemeyle Windows Phone 8’e bildirim merkezi, gelişmiş çoklu görev gibi özelliklerin gelmesi ve yerleşik uygulamalarda değişiklikler öngörülyor.

Microsoft’un Blue ile sunmayı planladığı bazı değişiklikleriyse bu yıl sona ermeden yayınlanacağı düşünülen GDR3 güncellemesinde kullanıcılara ulaştıracağı söyleniyor. Ekran döndürme kilidi gibi seçeneklerin GDR3 kapsamında Windows Phone 8’e adım atacağı konuşulurken, bazı özelliklerin işletim sistemine bu yıl içinde giriş yapmasında Nokia gibi cihaz üreticilerinden gelen isteğin rol oynadığı iddia ediliyor. GDR3 güncellemesiyle donanım kısmında da önemli ilerlemeler sağlanması ön görülüyor. Bu güncellemenin ardından dört çekirdekli işlemci barındıran, 1080p çözünürlüklü 5 veya 6 inç ekran barındıran Windows Phone akıllı telefonlarla tanışmak mümkün olacak.

İlgili >> Windows Phone

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER