Teknoloji

Microsoft’un yeni web kamerası Surface etkinliğinde görücüye çıkabilir

microsoft yeni web kamerası

Söylentilere göre Microsoft, bu ilkbaharda piyasaya yeni bir web kamerası sunmayı planlıyor. Yazılım devi, daha önceden LifeCam markası altında piyasaya çeşitli web kameraları sürmüştü. Ancak 10 yıldır Microsoft tarafından bu alanda yeni bir hamle gelmiyordu. Petri kaynaklı çıkan söylentilere göre, bu baharda bir Surface etkinliği gerçekleşecek. Bu etkinlikte yeni Surface Laptop 4 ile birlikte Microsoft’un yeni web kamerası da gündemde olacak.

Yine söylentilere göre, Microsoft’un yeni web kamerasında bir gizlilik kapağı bulunacak ve bu kamera HDR (yüksek dinamik aralığı) destekleyecek. Microsoft, Surface Hub 2 cihazında 4K USB-C web kameraları kullanmıştı. Ancak bu yeni web kamerasının hangi çözünürlüğü destekleyeceği ve Windows Hello yüz tanıma özelliğini destekleyip desteklemeyeceği gibi konular belirsizliğini koruyor.

Bu arada çıkan yeni web kamerası söylentileri Microsoft için ilk değil. Daha önce de Microsoft’tan böyle bir hamle geleceğine dair söylentiler yayılmıştı. Örneğin, biri Windows diğeri Xbox için olmak üzere 2019 yılında iki yeni web kamerasının geleceği söylentileri yayılmıştı. Lakin bu konuda Microsoft’tan somut bir adım gelmeyince, Logitech ve Razer gibi markaların web kameralarına yönelim olmuştu.

Özellikle pandemi dönemi ile birlikte web kameraların önemi bir hayli arttı. Evden çalışma, evden toplantılar, evden eğitim vs. derken kaliteli web kameraları çok daha fazla rağbet görmeye başladı. Dolayısıyla Microsoft’un yeni bir web kamerası çıkarabileceği iddialarının çıkış sebebi de bu olabilir. Zira web kameraları için çok fazla talebin olduğu dönemlerden geçiyoruz. 2020 yılı ile birlikte bu talebin fazlasıyla arttığını söylemek mümkün. Bu son çıkan söylentilerin ne kadar doğru olduğunu ve Microsoft’un bu alanda somut bir adım atıp atmayacağını ise zaman gösterecek.

İLGİLİ HABERLER