Teknoloji

Microsoft yeni Office uygulamasıyla Word, Excel ve PowerPoint’i birleştiriyor

office uygulama

Microsoft iOS ve Android için yeni bir Office uygulaması çıkarıyor. Yazılım devi hem iOS hem de Android’de yıllardır Word, Excel ve PowerPoint’in bağımsız uygulamalarını sunuyordu. Şimdiye yeni Office uygulaması sayesinde tüm bunları tek bir pakette indirmek mümkün oluyor.

Office uygulaması içinden en son dokümanlara erişmek mümkün olacak. Aynı zamanda yeni dokümanları da metinleri veya tabloları akıllı telefonunuzun kamerası yardımıyla taratarak oluşturabileceksiniz.

Yeni Office uygulamasını deneyenler, bu uygulamanın Word, Excel ve PowerPoint uygulamalarının işlevlerini tek bir uygulamada birleştirmeyi başardığını dile getiriyor. Tüm uygulamalar orijinallerinde sunduklarını getirirken, tüm bu işlevler tek bir pakette; Word, Excel ve PowerPoint uygulamalarının ayrı ayrı kaplayacaklarından daha az bir alanda sunuyor.

Yeni uygulama Microsoft için Word, Excel ve PowerPoint’e son aylarda kademeli olarak eklediği özellikleri bir arada gösterdiği bir ortam oluyor. Bilgisayarınızdaki dosyaları bir telefona aktarmanızı sağlayan bölüm, metin veya tabloları görüntülere dönüştürme, resimleri PDF oluşturacak şekilde tarama ve QR kod okuma gibi özellikler de mevcut.

office uygulama
Görsel: The Verge

Yukarıda saydığımız özelliklerin birçoğunu uygulamalar ayrı ayrı sunulurken bulmak o kadar kolay değildi. Şimdi Office uygulamasıyla birlikte kullanışlı özellikler olarak ön plana çıkarılmış oldu. Aynı zamanda bunlar, bir telefonda PC’dekine göre daha fazla kullanılır olmasıyla da öne çıkıyor.

Yeni Office uygulamasının yanı sıra, Microsoft Office logosunun Fluent Design versiyonunu da gösterdi. Şirket geçen yıldan beri çeşitli Office uygulamalarının simgelerini düzenliyordu. Şimdi Office logosunun da daha renkli bir versiyonla karşımıza çıktığını görüyoruz. Yeni logo, şirketin son yıllarda kullandığı düz turuncu simgenin daha renkli bir versiyonu gibi görünüyor. Office iOS ve Android uygulamalarının bir parçası olarak sunuluyor. Aynı zamanda önümüzdeki aylarda çıkacak Office.com ve diğer Office uygulamalarında da kullanılacak.

Eğer yeni Office mobil uygulaması ilginizi çekiyorsa, Microsoft herkese açık ön izleme süreci başlattı. Şu anda sadece telefonlarda kullanılabiliyor. iPad ve Android tablet desteği henüz bulunmuyor. Android kullanıcıları buradan kayıt olabilirler. iOS için de TestFlight içinden erişilebiliyor.

İLGİLİ HABERLER