Teknoloji

Microsoft genel merkez yerleşkesini yeniliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

microsoftMicrosoft, Seattle yakınlarındaki Redmond’da bulunan ve 500 dönümlük bir alanı kaplayan genel merkez yerleşkesini yenilemeye hazırlanıyor. Şirket birkaç yıl boyunca devam edecek projeyi önümüzdeki sonbaharda başlatacak.

Proje kapsamında yerleşkeye 18 yeni bina inşa edilecek. Bunlara ek olarak, yerleşkede yeni ortak kullanım alanları ve spor tesisleri açılacak. Ulaşım altyapısına da yatırım yapılacak. Yerleşkede hâli hazırda 125 olan bina sayısı ise 131’e yükselecek.

Yenilenen yerleşke, daha fazla çalışana ev sahipliği yapacak. Yazılım devinin Redmond’daki genel merkezinde hâli hazırda 47 bin kişi çalışıyor. Yenilemenin ardından toplam kapasite 55 bine yükselecek. Bu çalışmalar için milyarlarca dolar harcamayı planlayan şirket, mevcut binalardan 12’sini yıkacak ve toplamda 18 yeni bina inşa edecek. Çalışmaların 5 ila 7 yıl boyunca devam etmesi öngörülüyor.

Microsoft 2 dönümlük bir açık plaza da inşa edecek

Microsoft yenileme çalışmaları çerçevesinde yerleşkesine 2 dönümlük bir açık plaza da inşa edecek. Söz konusu plaza, 2 bin çalışana ev sahipliği yapacak. Yazılım devi, çalışanlarına sıra dışı çalışma alanları inşa etme konusunda son zamanlarda istekli görünüyor. Şirket, bunu kısa süre önce duyurduğu ağaç evlerle göstermişti.

İLGİLİ HABERLER