Manşetler

Microsoft yapay zekâ şirketi Semantic Machines’i satın alıyor

microsoft copilot ai
microsoft yapay zeka
Microsoft yapay zeka konusundaki yatırımlarına devam ediyor

Microsoft yapay zeka konusundaki yatırımlarına devam ediyor. Yazılım devi, botlarının ve dijital asistanı Cortana’nın daha insansı biçimde konuşması için yapay zekâ girişimi Semantic Machines’i satın alıyor.

Microsoft’un en yeni yapay zekâ yatırımı olan Semantic Machines, 2014’te kuruldu. Şirketin başında UC Berkeley’den Dan Klein ve eski Apple çalışanı Larry Gillick bulunuyor. Hem Klein hem de Gillick, konuşan yapay zekâlar konusunda öncüler arasında sayılıyor.

Yazılım devi yeni yatırımıyla öncelikli olarak dijital asistanı Cortana’yı güçlendirmek istiyor gibi görünüyor. Ancak 300 bin geliştirici tarafından kullanılan Azure Bot Hizmetleri de yeni satın almayla birlikte gelişecek alanlardan biri olacağa benziyor. Microsoft hâli hazırda Cortana dijital asistanda insan sesi kullanıyor. Yazılım devi, Halo’nun geliştiricisi 343 Industries ile Cortana’nın görsel ve ses unsurları için çalışma yapmıştı. Cortana’ya sesini ise oyuncu Jen Taylor vermişti.

Satın almayı değerlendiren Microsoft’un teknoloji şefi, David Ku, şu ifadeleri kullandı: “Semantic Machines’in satın alınmasıyla Berkeley’de konuşmaya dayalı bir yapay zekâ merkezi kuracağız. Böylelikle dile dayalı arayüzlerde sınırları ne kadar zorlamanın mümkün olduğunu göreceğiz.”

Microsoft yapay zeka konusunda benzer çalışmalar yürüten tek şirket değil. Google da bundan kısa bir süre önce Google Duplex adını verdiği yapay zekâ sistemini duyurmuştu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER