Teknoloji

Microsoft yapay zeka ordusunu Build 2016’da tanıtacak

microsoft yapay zekâ
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

microsoft yapay zeka

Microsoft’un sohbet robotu Tay, geçtiğimiz hafta çıktığı yolun henüz başında ırkçıların etkisine maruz kalmıştı. Ancak bu durum, Redmond merkezli şirketin yapay zeka konusundaki çalışmalarından vazgeçeceği anlamına gelmiyor. Bloomberg Businessweek’te yer alan bir habere göre, şirket bugün itibarıyla kapılarını açacak geleneksel Build konferansında yapay zekayla çalışan yeni prototip robotlarını tanıtacak. Yapay zeka destekli bu programlar, Microsoft CEO’su Satya Nadella’nın “Bir platform olarak sohbet” vizyonunu biraz daha ileriye taşıyacak ve kullanıcıların doğal dille iletişim kurabilen robotlar aracılığıyla belli görevleri tamamlamasını mümkün kılacak.

Bloomberg Businessweek’in haberinde her bir robotun farklı bir fonksiyona sahip olacağı belirtiliyor. Bunlardan bazılarının Skype’ın içine yerleştirileceği ve teslimat düzenleme ya da tatil rezervasyonu yapma gibi görevleri gerçekleştireceği, bazılarının ise görme engellilere yüz ifadelerini anlatma ve resimlerdeki yazıları okuma gibi işlemleri yerine getireceği belirtildi. Microsoft’un yazılımcılara kendi programlarını geliştirmelerinde yardımcı olmak amacıyla robot şablonları sunacağı da gelen haberler arasında yer alıyor.

Microsoft yapay zeka hedefleri için Silikon Vadisi’ndeki diğer dev şirketlerle benzer bir istikamette ilerliyor. Apple’ın Siri’si ve Amazon’un Alexa’sı gibi dijital asistanlar, insanları bilgisayarlarla konuşma fikrine alıştırırken; diğer şirketler de sohbet uygulamalarına robotlar yerleştiriyor. Facebook, Messenger uygulaması için M olarak anılan bir dijital asistan geliştiriyor. Çinli mesajlaşma servisi WeChat ise bir süredir kullanıcılarına uygulama içine yerleştirdiği robotlar üzerinden sinema bileti alma veya taksi çağırma imkanı sağlıyor.

Microsoft’un Build 2016 kapsamında görücüye çıkaracağı robotlardan birinin Skype üzerinden Domino’s Pizza’ya sipariş vermek için kullanılacağı belirtiliyor. Kadronun geri kalanının yeteneklerini tam anlamıyla öğrenmek içinse biraz daha beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER