Teknoloji

Microsoft yapay zeka birimi oluşturmak için organizasyonunu yeniledi

Microsoft mistral

microsoft yapay zekaMicrosoft, organizasyonunda yeniden yapılanmaya giderek çok sayıda bağımsız proje ve programı yeni oluşturulan yapay zeka biriminin altına taşıdı. Söz konusu birim Windows, Office ve bulut birimlerinin ardından Microsoft’un en büyük dördüncü birimi olacak. 5 binden fazla bilgisayar mühendisi ve araştırmacı yapay zeka biriminde görev yapacak. Microsoft yapay zeka konusuna ne kadar önem verdiğini yeniden yapılanma hamlesiyle bir kez daha gözler önüne sererken, standart yapay zeka teknolojisinin tüketici ürünlerine daha kolay entegrasyonunun da önünü açtı.

Yapay zeka biriminin direksiyonunda Microsoft Research’ün şefi Harry Shum oturacak. Shum, yeni dönemde eski biriminin yanı sıra Cortana ve Bing gibi servislerden, robotik ekibinden ve şirketin bilgi platformu grubundan sorumlu olacak. Tüm bu işlerin aynı çatı altında toplanması, Microsoft’un yapay zekaya standart getirme konusundaki isteğini net biçimde gösteriyor. Microsoft, 90’larda da benzer bir hamleyi interneti merkeze oturtarak yapmıştı.

Microsoft yapay zeka ile uygulama ve servisler için havuz oluşturacak

Shum, yeni yapılanma ile oluşturulacak ortak çalışma ortamı sayesinde yapay zeka ile servisler, uygulamalar ve altyapı için büyük bir havuz oluşturulacağını belirtti. Bu sayede Microsoft yapay zekayı daha çok bireysel, kurumsal ve geliştirici projesinde kullanacak. Şirket böylelikle yapay zekayı “demokratikleştirme” hedefini gerçekleştirmeye de biraz daha yaklaşacak. Microsoft yapay zekayı kanser tedavisinde kullanmanın da aralarında olduğu pek çok yapay zeka projesi üstünde çalışıyor.

İLGİLİ HABERLER