Teknoloji

Microsoft Yahoo için teklif vermek isteyenlere destek olabilir

microsoft copilot ai

microsoft yahoo

Yahoo kendisine alıcı arasa da, şirketin sürekli ayak diremesi yatırımcıları biraz bıktırmışa benziyor. Yahoo yönetim kurulunun davranışı son zamanlarda bazı haklı eleştiriler alırken, pek çok kişi Yahoo’nun gerçekten de kendisine bir alıcı arayıp aramadığını sorgulamaya başladı. Ancak, Microsoft’un da sürece dahil olacağına ilişkin haberler, bu itirazların sesini kısacak gibi gözüküyor.

Recode sitesinde yer alan habere göre, Microsoft Yahoo için teklif vermeyi değerlendiren özel sermaye şirketlerine finansal açıdan destek sunabileceğini bildirdi. Şirket, bu kararını üst düzey yöneticileri aracılığıyla potansiyel alıcılara ulaştırdı.

Microsoft’un ortaklıklar ve satın almalar konusundaki stratejisini belirleyen Peggy Johnson’ın da söz konusu süreçte rol aldığı belirtilirken, çalışmaların şu aşamada hangi seviyede olduğu henüz bilinmiyor. Şu ana kadar hiçbir yatırımcının Microsoft’tan söz almadığı belirtilirken, mevcut temasların keşif amaçlı olduğu ifade edildi.

Kaynaklar, Microsoft’un Yahoo’yu satın almayı isteyebilecek şirketlere destek teklif etmesinde satış sonrası dönem için stratejik ortaklık ve iyi ilişkiler geliştirme motivasyonlarının önemli rol oynadığını belirtiyor. Microsoft ve Yahoo arasındaki geçmiş iş ilişkileri düşünülünce de bu durumu yadırgamamak gerekiyor.

Microsoft’un yatırım şirketlerine Yahoo’ya verecekleri teklifleri destekleme konusunda ne kadar ciddi olduğu konusunda şimdilik somut bir bilgi bulunmasa da, yatırımcılar da olası bir mali desteğin Microsoft’a çok şey kazandıracağına dikkat çekiyor. Bir yatırımcının “Microsoft 1 milyar dolar destek sağlarsa bu onun için problem teşkil etmez. Az bir ücret karşılığında çok şey kazanmış olur.” sözleri, sürecin yazılım devine kazandıracakları konusunda ipucu veriyor.

İLGİLİ HABERLER