EğlenceTeknoloji

Bulut tabanlı oyun servisi Microsoft xCloud Windows’a geliyor

microsoft xcloud windows için geliyor

Microsoft’un son yıllarda attığı ciddi adımlardan biri olan bulut tabanlı oyun servisi xCloud, Xbox oyunlarını internet üzerinden Android telefon ve tabletlerde oynamanıza olanak sağlıyor. Servis hakkında yapılan yeni duyuru, servise gelecek birtakım yenilikleri içeriyor. Bu yeniliklerden en çok dikkat çekeni ise Microsoft xCloud servisinin nihayet Windows’a da geliyor olması.

Yakın gelecekte önemli bir güncelleme alacağı duyurulan xCloud servisi, yeni güncelleme ile Windows işletim sistemine sahip bilgisayarlar üzerinden de erişilebilecek. Çıkan son haberlere göre, geliştirilmiş Xbox Game Streaming uygulaması ile Windows işletim sistemine sahip bilgisayarlar ve yeni nesil Xbox konsolları arasında aktarım sağlanabilecek.

Microsoft xCloud servisi, uzun zamandır talep edilen bir yenilikti. Zira Xbox Game Streaming uygulamasının internet tarayıcılarına da gelmesiyle beraber, konsol oyunlarını bilgiyasarınızda veya mobil cihazlarınızda oynayabilme imkanına sahip oluyorsunuz.

Servisi kullanmak için yapmanız gereken ise Xbox Game Pass Ultimate abonesi olmak ve yüksek hızlı Wi-Fi veya LTE bağlantı erişimine sahip olmak. Game Pass’te bulunan oyunların sunulduğu servis, şu ana kadar 720p çözünürlükte destek veriyordu. Ancak yapılan çalışmalar ve son gelişmelerle servisin desteklediği çözünürlük 1080p’ye yükselecek.

Yeni gelişmelerle güncellenen uygulama, yayının ulaşacağı cihazlarda dokunmatik ekran desteğine de sahip olacak. Tom Warren’ın attığı tweet sayesinde, Windows’a da gelecek olan Microsoft xCloud servisinin arayüzüne dair bir fikir edinmemiz de mümkün görünüyor.

Farklı bir kullanıcı deneyimi vadeden servis, her geçen gün gelişmeye devam ediyor. Diğer yandan bulut tabanlı oyun servisleri bakımından ciddi bir rekabet ortamı da oluşmuş durumda. Büyük ihtimalle bu yıl içinde bilgisayarlarda görebileceğimiz Microsoft’un oyun servisi xCloud, güncellenmiş haliyle çok daha iddialı bir şekilde geliyor. Rekabetin oyunculara yaradığı bilinen bir durumken, bu rekabette oyuncuları gelecekte başka hangi yeniliklerin beklediği ise merak konusu.

İLGİLİ HABERLER