Teknoloji

Microsoft bulut oyun servisi xCloud’un iOS’teki testini sonlandırdı

microsoft xcloud ios

Microsoft, xCloud bulut oyun servisini iOS cihazlarda test etmeyi sonlandırdı. Yazılım devi, xCloud’u son birkaç aydır iOS üzerinde oldukça sınırlı bir çerçevede test ediyordu. Ancak şirket kısa bir süre önce servisin önce sadece Android’de faaliyete geçeceğini açık biçimde belirtmişti.

Microsoft, xCloud’un test sürecine katılan kullanıcılarını 11 Eylül itibarıyla ön izlemenin sona ereceği konusunda bilgilendirdi. Ancak bu tarihe kadar da sadece Android üzerindeki ön izleme süreci devam edecek.

Microsoft tarafından konuyla ilgili olarak The Verge sitesine gönderilen açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Project xCloud ön izleme TestFlight dönemimiz iOS’te sona ermiş durumda. Şu anda bulut oyun deneyimini Xbox Game Pass Ultimate kapsamında 15 Eylül’den itibaren Android cihaz sahiplerine ulaştırmaya odaklandık. Amacımız Xbox Game Pass üzerinden bulut oyun deneyimini tüm cihazlara uygun şekilde ölçeklendirmek.”

Microsoft’un bulut oyun deneyimini iOS’e getirme konusundaki hedefleri en baştan bu yana bazı engellere takılmış durumda. Şirket, xCloud’un iOS’teki test uygulamasını Halo: The Master Chief Collection ve 10 bin test kullanıcısıyla sınırlandırmak zorunda kalmıştı. Apple’ın App Store politikaları Microsoft’u buna mecbur bırakmıştı.

Microsoft, Apple’ın hangi politikalarının xCloud’un iOS’te çıkışını engellediği konusuda bilgi vermedi. Ancak benzer bir durum Google’ın bulut oyun servisi Stadia için de söz konusu. Stadia’daki oyunlara da iPhone ve iPad’ler üzerinden erişilemiyor. Daha önce diğer oyun servisleri de Apple’la benzer sorunlar yaşamıştı. Örneğin, Valve’ın Steam Link uygulaması Apple’dan yaklaşık bir yıl boyunca onay beklemişti.

Microsoft xCloud servisinin iOS üzerindeki akıbeti bir süre daha belirsizliğini koruyacak gibi görünüyor. Bu konunun temelinde Apple’ın App Store politikalarının olması da Microsoft’un elini kolunu bağlıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER