Teknoloji

Microsoft xCloud bulut oyun servisi iPhone ve iPad’e geldi

microsoft xcloud

Microsoft, xCloud adını taşıyan bulut oyun servisinin testlerine bir süre önce başlamıştı. Bu testlere artık iPhone ve iPad sahipleri de Apple’ın TestFlight platformu üzerinden de katılmak mümkün oluyor.

xCloud ile birlikte OnLive günlerinden bu yana ilk kez bir bulut oyun platformu, iOS’te boy göstermiş oluyor. Google’ın Stadia ve Nvidia’nın GeForce Now platformlarına iPhone ve iPad üzerinden hâlâ erişilemiyor. Google ve Nvidia’dan bu durumun değişebileceği yönünde bir işaret şimdilik gelmiş değil.

XCloud’un iPhone ve iPad üzerinde test edilebilmesi için Microsoft, Apple’a bazı tavizler vermiş gibi görünüyor. Microsoft yöneticisi Larry Hryb, konuyla ilgili blog yazısında şu ifadeleri kullandı: “App Store kurallarına uygun hareket etmek için iOS’teki ön izleme deneyiminde bazı değişiklikler yaptık. Bu nedenle testler Android cihazlardakine göre daha farklı görünebilir.”

Microsoft iPhone ve iPad için xCloud testlerini davetle yürütüyor

Microsoft, kendisini değişikliğe yönelten Apple kuralları konusunda bilgi vermedi. Ancak söz konusu kısıtlamalar nedeniyle xCloud’u iPhone ve iPad üzerinde test edenler tek bir oyunu oynayabilecek. Tercihini Halo: The Master Chief Collection’dan yana kullanan Microsoft, oyunu iOS’teki ön izlemeye davet ettiği 10 bin test kullanıcısının erişimine açtı. xCloud’un konsoldan mobil cihaza oyun yansıtmayı sağlayan Xbox Game Streaming özelliği de iPhone ve iPad’lerde desteklenmiyor.

Apple’ın sınırlamalarının ne olduğu bilinmiyor. Cupertino merkezli şirketin bulut oyun platformlarına yönelik neden böyle bir yaklaşım içinde olduğu da belirsizliğini koruyor. Google, Stadia’nın iOS uygulamasında internet üzerinden oyun desteği sunmuyor. Microsoft, Apple’ın bu yaklaşımını değiştirerek xCloud için iPhone ve iPad’ler üzerinde testlere başlamış gibi görünüyor. Apple, kullanıcıların bilgisayarlarındaki oyunları telefonları üzerinden oynamalarını sağlayan Valve Steam Link uygulamasına neredeyse bir yılın sonunda vize vermişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER