Teknoloji

Microsoft Xbox’ta oyun paylaşımına yeni bir boyut getiriyor

microsoft teams

Microsoft, Xbox Game Bar’a eklenen yeni bir Microsoft Teams özelliği ile oyunseverlere oyunlarını arkadaşlarına Microsoft Teams üzerinden canlı yayınlama imkanı sunuyor. Yeni “Microsoft Teams Play Together” eklentisi, masaüstünüzü Teams üzerinden yayınlamanızı ve oyunlar üzerinde arkadaşlarınızı video aramalarında görmek gibi özellikler sunuyor.

Microsoft, bu yeni Game Bar entegrasyonunu, oyun izlerken ve oynarken vakit geçirebileceğiniz bir yer olarak nitelendiriyor. Discord’u kullanma amacına oldukça benzer bir işlevi var. Oyundayken arkadaşlarınızın üzerinde görünebileceği bu özellikte, aynı anda 20 kişiye kadar bir aramaya katılma şansı var.

Bu entegrasyon oldukça temel görünüyor. “Shadow of the Tomb Raider” oyununun canlı yayınını kısa bir süre test edenler, resim kalitesinin web ve mobil üzerinde sağlam olduğunu belirtiyor ancak 30fps veya daha düşük bir yayın sunuyor. Bu da bir PC oyununu izlerken isteyeceğiniz bir şey değil.

Bu özelliğin şu anda tam anlamıyla çalışmadığı görülüyor. Oyundaki video katılımcıları görme özelliği henüz tam olarak işlemiyor gibi duruyor. Doğal olarak bu özellik, yakın zamanda Discord veya Twitch’in yerini alacak gibi görünmüyor.

Son aylarda Microsoft, toplulukları Microsoft Teams’e çekmeye çalışıyor. Haziran ayında Windows 11 için Microsoft Teams’in ücretsiz sürümüne, Discord benzeri topluluklar eklendi. Bunu Microsoft’un; Facebook, Discord, WhatsApp, Reddit gibi uygulamalarda sunulan çeşitli grup organize etme biçimlerine yanıtı olarak düşünebiliriz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER