Manşetler

Microsoft Xbox Series X kontrol paneli değişikliklerini paylaştı [Video]

microsoft xbox series x kontrol paneli

Microsoft, Xbox Series X’te kullanmayı planladığı kontrol paneli ve yazılım arayüzünü sergiledi. Yazılım devi bugün Xbox One’da kullanılan arayüze çoğunlukla bağlı kalırken hız artışı tarafında önemli ilerlemeler kaydettiğini belirtiyor. Ayrıca bazı yeni yuvarlak köşeli kullanıcı arayüzü unsurları da bulunuyor.

Yeni kontrol paneli tasarım değişiklikleri Xbox One kullanıcılarına da sunulacakken, yakında çıkacak Xbox Series X konsolunda ana ekran bölümü mevcut Xbox One konsollarına göre yüzde 50 oranında daha hızlı yüklenecek. Ayrıca Microsoft ana ekran, Guide ve Store’un kapladığı alanı da azaltıyor. Bu sayede bunlar şirketin gelecek nesil konsolunda yüzde 40 oranında daha az bellek tüketecek.

Bu hız iyileştirmeleri Xbox Series X’te oyunlar arasında geçişte de etkisini gösterecek. Ana ekran ise bugün olduğundan üçte bir oranında daha hızlı yüklenecek. Mevcut Xbox kontrol paneli yıllardır hız problemlerinin kaynağı olarak biliniyor. Ancak Microsoft son aylarda, Xbox Series X’in lansmanından hemen önce, kademeli biçimde genel kullanıcı arayüzünü ve unsurlarını elden geçiriyordu.

Microsoft Xbox Series X kontrol paneli değişikliklerini paylaştı [Video]

Hız iyileştirmelerinin yanı sıra Microsoft, daha kolay okunabilir metinlere de geçiş yapıyor. Aynı zamanda arayüz unsurlarının köşeleri yuvarlatılırken kontrol paneli genelinde animasyonlar da elden geçiriliyor. Bunlara ek olarak Microsoft Store’a da büyük güncellemeler geliyor. Şu anda test kullanıcıları, Xbox Series X’in kasım ayındaki lansmanından önce bu yenilenmiş mağaza görünümünü test ediyorlar. Microsoft’un Xbox Guide arayüzü de yenileniyor, daha yuvarlatılmış unsurlara sahip bir görünüm barındırıyor. Guide içindeki sohbetler ve partiler de tek bir sekmede toplanıyor.

Microsoft Xbox Series X kontrol paneli değişikliklerini paylaştı [Video]

Bir Xbox One’da oyun video kliplerini paylaşmak her zaman yavaş ve sinir bozucu olmuştur. Microsoft, yeni kontrol paneliyle ve “Xbox Experience” ile birlikte buna da çare bulacak gibi görünüyor. Artık konsolda bir oyun klibi kaydettiğinizde, bu otomatik olarak telefonunuza gönderilecek ve arkadaşlarınızla ya da sosyal ağlarda paylaşılması kolaylaşacak.

Tüm bu güncellemeler önümüzdeki haftalarda dağıtıma sunulacak. Xbox Series X üzerinde hız tarafında sunulan ilerlemeler daha iyi biçimde görülecek. Microsoft henüz Xbox Series X’in tam olarak hangi gün çıkacağını açıklamadı. Ancak şirket yeni oyun konsolunu kasım ayında çıkaracağının sözünü verdi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER