Teknoloji

Microsoft Xbox Series X çıkış tarihi için kasım ayını işaret etti

en iyi xbox oyunları 2022
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft gelecek nesil Xbox Series X konsolunu kasım ayında çıkaracağını açıkladı. Şirket daha önce Xbox Series X çıkışı için “2020 yıl sonu tatil dönemi” gibi daha geniş bir zaman aralığını işaret ediyordu. Şimdiyse en azından yeni konsolu hangi ay göreceğimizi biliyoruz.

Microsoft tam olarak bir tarih vermedi. Ancak Xbox Series X çıkış tarihi için kasım ayının ilk haftası sıklıkla konuşulur oldu. Tabii ki, koronavirüs salgını kaynaklı üretim sıkıntıları ve diğer problemler nedeniyle piyasaya çıkış kasım ayının ilerleyen zamanlarına da ötelenbilir.

Xbox Series X oyun konsolunun kasım ayında çıkacağı bilgisi, Microsoft ve 343 Industries’in Halo Infinite‘in çıkışını 2021’e erteleme gibi zor bir karar almasıyla birlikte ortaya çıktı. Microsoft, Xbox Series X ve Halo Infinite oyununu sonbaharda aynı anda çıkarmayı planlıyordu.

Halo Infinite’in yokluğu, yıl sonuna doğru çıkacak Xbox Series X’e büyük bir oyunun eşlik etmeyeceği anlamına geliyor. Microsoft, Xbox Game Pass ile birlikte 50’yi aşkın yeni oyununun, Xbox Series X için var olan optimizasyonlar ile birlikte yıl sonuna kadar çıkacağını kaydetti. 40’ı aşkın mevcut oyun da Xbox Series X için optimize edilecek. Bu optimizasyonlar arasında donanım hızlandırmalı DirectX ışın izleme, 120fps çerçeve hızı, daha hızlı yükleme süresi ve Quick Resume desteği de bulunacak.

Xbox, Xbox 360 ve Xbox One genelinde geriye dönük uyumluluk taşıyan oyunlar da kasım ayında çıkacak Xbox Series X üzerinde çalıştırılabilecek. Artık geriye Xbox Series X’in tam olarak hangi günde çıkacağını ve fiyatının ne olacağını öğrenmek kalıyor. Tabii ki, yurt dışındaki çıkış tarihi ve fiyatın yanı sıra, Türkiye için Xbox Series X çıkış tarihi ve fiyatı da merak ettiğimiz ve öğrenmeyi beklediğimiz unsurlar arasında bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER