Teknoloji

Microsoft Xbox Scorpio’nun bileşen listesinin tamamını açıkladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

microsoft xbox scorpioMicrosoft Xbox Scorpio da olarak anılan yeni oyun konsolunun bazı özelliklerini daha önce açıklamıştı. Şirket, Digital Foundry sitesi aracılığıyla yeni konsolun bileşen listesinin tamamını kamuoyuyla paylaştı. Oyun bilgisayarlarının ve konsolların hızına odaklanan site, Microsoft’un yeni konsolunun grafik gücü üzerine detaylı bir değerlendirme yaptı.

Xbox Scorpio’nun 6 teraflop grafik gücüne sahip olacağı açıklandı. Bu da konsolun en büyük rakibi olması beklenen PS4 Pro’yu grafik gücü konusunda geride bırakacağı anlamına geliyor. PS4 Pro, 4.3 teraflop grafik gücü barındırıyor. Şirket, yeni konsolda 8 GB DDR3 RAM/ 32 MB ESRAM yerine 12 GB GDDR5 bellek kullanmayı planlıyor. Pek çok kişi Microsoft’un AMD’nin Ryzen adını taşıyan yeni CPU mimarisine geçmesini beklese de, şirket özelleştirilmiş Jaguar tabanlı işlemciden vazgeçmiyor.

AMD ilk Jaguar işlemcileri 2013’te piyasaya sürmüştü. Hem Microsoft’un orijinal Xbox One’ında hem de Sony’nin PS4 ve PS4 Pro konsollarında Jaguar mikro mimarisiyle üretilmiş yongalar bulunuyor. Buna rağmen, Scorpio’daki yeni x86 çekirdeklerinin Xbox One’dakilere kıyasla yüzde 31 oranında daha hızlı olması dikkat çekiyor. Bu durum Microsoft’un Ryzen’e geçişteki gönülsüzlüğünün pek de olumsuz bir etki yaratmadığını da gösteriyor. Şirketin Scorpio’ya yerleştirdiği özel GPU motoru ise 1172 MHz’de çalışıyor. Xbox One’da bu hızın 853 MHz, PS4 Pro’da ise 911 MHz olduğu göz önüne alınınca Scorpio’nun kayda değer bir sıçrama yaptığı rahatlıkla söylenebilir.

Microsoft Xbox Scorpio 900p ve 1080p oyunları da doğal 4K kalitesinde gösterecek

Microsoft bu görsel güç sayesinde Scorpio’da 900p ve 1080p oyunları bile doğal 4K kalitesinde göstermeyi amaçlıyor. Konsolda çalıştırılacak Xbox One ve Xbox 360 oyunlarında da fark edilebilecek bir performans artışı görüleceği belirtildi.

İLGİLİ HABERLER