Manşetler

Microsoft’un gelecek nesil Xbox konsolu “Project Scarlett” özellikleri ve çıkış tarihi açıklandı

microsoft project scarlett xbox
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft gelecek nesil box donanımıyla ilgili ilk detayları E3 2019 toplantısında açıkladı. Dedikodular Microsoft’un 2020’de iki yeni Xbox konsolu çıkaracağı şeklindeydi. Bunlardan bir tanesi mevcut Xbox One X’e, diğeri de Xbox One S’e eşdeğer olacak şekilde tasarlanacaktı. Project Scarlett kod adıyla anılan gelecek nesil üst sınıf Xbox konsoluyla ilgili daha fazla bilgi sahibi oluyoruz. Ayrıca çıkış tarihi hakkında da bilgi verildi.

Microsoft, AMD’nin Zen 2 ve Radeon RDNA mimarilerini temel alan özelleştirilmiş bir CPU kullanacak. Yeni konsolun Xbox One X’ten dört kat daha güçlü olacağı taahhüt ediliyor. Ayrıca Microsoft daha hızlı olan GDDR6 RAM’i kullanacak. Bunun da şimdiye kadar görmediğimiz seviyelerde çözünürlükleri ve çerçeve hızlarını kullanmaya izin vereceğini belirtiyor.

Yeni Project Scarlett konsolu 8K oyun desteğine sahip olacak. Oyunlarda 120fps’ye varan çerçeve hızları, ışın izleme ve değişken yenileme hızları desteği de sunulacak. Ayrıca Microsoft, Project Scarlett’te SSD’ye yer verecek. Microsoft’un Xbox konsolu için yayınladığı videoda konuşan temsilci, yeni nesil bir SSD çözümü oluşturduklarını, SSD’yi sanal RAM gibi kullanacaklarını dile getiriyor. Microsoft bunun performansı mevcut nesil donanıma göre 40 kat daha yüksek performans sunacağının altını çiziyor. Sonuç olarak oyunlar daha hızlı yüklenecektir.

Sony de yakın zamanda Project Scarlett Xbox oyun konsoluna rakip olacak gelecek nesil PlayStation 5 konsolunun sahip olacağı teknik özellikleri açıklamıştı. PS5 8K grafik, 3D ses, SSD depolama, mevcut PlayStation 4 oyunlarıyla geriye dönük uyumluluk gibi özelliklere sahip olacak. Aynı zamanda PS5’te AMD’nin üçüncü nesil Ryzen serisini temel alan sekiz çekirdekli CPU olacak. Ayrıca GPU da ışın izlemeyi destekleyecek. Ayrıca Sony, 120Hz yenileme hızında 4K grafik desteği sunacak.

Project Scarlett Xbox iddialı bir oyunla birlikte gelecek

Bu arada Halo Infinite de Microsoft’un yeni Project Scarlett Xbox konsoluyla birlikte çıkacak. Bu oyun gelecek nesil Microsoft oyun konsolu için sahneyi hazırlıyor. Hem oyun hem de yeni nesil Xbox konsolu 2020 sonlarında piyasaya sunulacak. Şirket, yeni konsolun nasıl görüneceğini göstermedi. Bu açıdan daha önce Project Scorpio’nun ortaya çıkışındakine benzer bir yolu izliyor gibi görünüyor. O konsol Xbox One X olarak çıkmıştı. Muhtemelen gelecek yılın E3 etkinliğinde, Project Scarlett ile ilgili daha fazla detay göreceğiz.

İLGİLİ HABERLER