Teknoloji

Xbox’ın patronundan dikkat çekici sanal gerçeklik açıklaması

xbox en iyi oyunlar 2020 summer game fest

Sanal gerçeklik, oyun sektörünün geleceğindeki en önemli savaş alanlarından biri olarak gösteriliyor. Buna rağmen, oyun pazarının zirvesinde yer alan şirketlerden Microsoft, sanal gerçekliğin Xbox konusundaki öncelikleri arasında bulunmadığını belirtiyor.

Bu önemli açıklamayı, Microsoft’ta Xbox denince akıllara gelen ilk isim olan Phil Spencer yaptı. Stevivor’a konuşan Xbox’ın patronu, sanal gerçekliğin hâlâ Project Scarlett adıyla anılan yeni nesil Xbox ile ilgili planlarda büyük bir yer kaplamadığını dile getirdi.

Spencer’ın açıklaması, Microsoft’un sanal gerçekliğin ana akım potansiyeli konusundaki şüphelerini koruduğunu gösteriyor. Tecrübeli yönetici, sanal gerçeklik teknolojisiyle ilişkili eleştirilerini sıralarken de sözlerini sakınmıyor: “Sanal gerçeklik insanları izole ediyor. Ben oyunları daha ortak ve birlikte yapılacak bir aktivite olarak görüyorum. Müşterilerimizden gelen taleplere yanıt veriyoruz ve kimse bizden sanal gerçekliği talep etmiyor.”

Spencer, sözleri yeterince açıklayıcı olsa da, küçük bir dipnot düşmekten de geri kalmıyor. Xbox şefi, tam teşekküllü bir sanal gerçeklik deneyimi isteyenlerin rotalarını PC’lere ve sanal gerçeklik başlıklarına çevirdiğini; bu nedenle de konsollarda bu yönde büyük bir talep olmadığını dile getirdi.

Microsoft Xbox sanal gerçeklik konusunda Sony’nin önünü açıyor

Microsoft’un yaklaşımının oyun konsolu pazarındaki en büyük rakibi Sony’ninkine tamamiyle zıt olduğu söylenebilir. PlayStation VR, şirketin gelecek planlarında önemli bir yer tutuyor. Şirket, 2020’nin sonlarında çıkaracağı PlayStation 5 ile sanal gerçeklik teknolojisinde de ikinci kademeye geçecek.

Microsoft, Xbox ve sanal gerçeklik deneyimi konusundaki tutumuyla Sony’nin önünü tamamen açıyor. Son kullanıcı tarafında sanal gerçeklik algısı değişmedikçe Microsoft’un tavrının değişme ihtimali de pek yüksek görünmüyor.

İLGİLİ HABERLER