Teknoloji

Microsoft Xbox One’ın oyun kumandasına 10 yıllık bir kullanım ömrü biçiyor

Microsoft geçtiğimiz hafta yeni nesil oyun konsolu Xbox One ile bu konsolda kullanılacak yeni oyun konsolunu da görücüye çıkarmıştı. Bu yılın ilerleyen dönemlerinde satışa sunulacak konsolun tanıtım çalışmalarına şimdiden başlayan şirket, konsolun oyun kumandaları için 7 ila 10 yıllık bir kullanım ömrü öngördüğünü açıkladı.

xbox-one-220513 (640 x 441)

Xbox One ile birlikte cihazın kumandasını da bir süredir test eden Microsoft, son altı aylık dönemde kumandanın yoğun kullanımına karşı nasıl dayanacağını ölçmeye çalıştı. Pocket-lint’e konuşan Microsoft’un aksesuar ve donanım müdürü Bob Brown, kumandada bulunan tüm düğmelere tekrar tekrar basıldığını ve bunun saniyede 4 ya da 5 kez yapıldığını belirtti.

Microsoft’un oyun kumandasında gerçekleştirdiği testler sadece düğmelere gelişigüzel basmak ve dayanıklılık ölçmekten ibaret değil. Tüm düğmeleri bir bilgisayara bağlayan Microsoft, böylelikle doğru sonucun alınıp alınmadığını da kontrol ediyor. Sonucun yanlış olması durumunda kayıt oluşturuluyor ve teknisyenler durumla ilgilenmeye başlıyor. Microsoft düğmeler dışında parmak çubuğunun doğru işlemesi için de oldukça fazla sayıda test gerçekleştirirken, Brown kumanda için çok sayıda düşme testinin de uygulandığını ifade etti. Microsoft yöneticisi testler sonucunda ortaya çıkan kumandanın prototiplerine göre önemli aşamalar kaydettiğini belirtirken, yeni kumandanın kullanım ömrü bakımından ilk hedeflerini aştığını ve 10 yılı çıkarabilecek duruma geldiğini sözlerine ekledi.

İlgili >> Pocket-lint

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER