Teknoloji

Microsoft Xbox One’ın kumandalarında yerleşik ekran ve koku yayma özelliğini test etmiş

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Xbox One kumandasına dair detayları 7 dakikalık bir videoyla paylaşan Xbox ekibinden gelen son açıklama, kumandanın hazırlık sürecindeki ilginç aşamaları ortaya koyuyor. Kotaku’ya konuşan Xbox’ın aksesuarlardan sorumlu genel müdürü Zulfi Alam, yerleşik bir ekran ve hoparlör barındıran kumanda konseptlerinin yanı sıra koku yayan bir prototipi denediklerini dile getirdi.

xbox-one-kumanda-2-130813

Alam koku yayan kumanda prototipiyle oyunculara sanal bir ormanda yürürken yaprak, otomobil yarışlarındaysa yanık lastik kokusu getirmeyi hedeflediklerini ve gerçekleştirdikleri testlerde kumandadan bırakılan kokuların uzun süre odada kaldığını belirtti. Ellerinden gelen her şeyi yaptıklarının altını çizen Alam, kokunun odayı haddinden fazla sarması nedeniyle bu fikirden vazgeçtiklerini ifade etti.

Xbox ekibinin oyun kumandalarında yaptığı deneyler sadece koku yayma özelliğiyle de sınırlı değil. Kumandalara ekran ve hoparlör de yerleştirdiklerini söyleyen Alam, yüksek çözünürlüklü bir ekranın kumandanın pilini hızlı tüketeceği ve oyuncunun büyük ekrana odaklanmasını engelleyeceği düşüncesiyle bu konseptten vazgeçtiklerini dile getirdi. Alam hoparlör yerleştirme fikrinden de ”dikkat dağıtıcı” olması nedeniyle vazgeçtiklerini sözlerine ekledi.

İlgili >> Kotaku

İLGİLİ HABERLER