Eğlence

Microsoft Xbox One’da bağımsız oyun geliştiricilerinin kendi oyunlarını dağıtmasına izin verecek

Microsoft bu yılın sonunda piyasaya süreceği yeni nesil oyun konsolu Xbox One için hazırlıklarını sürdürüyor. Microsoft’un Xbox One’da bağımsız oyun geliştiricilerinin kendi oyunlarını dağıtmasına izin vereceğine dair dedikoduların ortada dolaşmaya başlamasının ardından şirket bu iddianın gerçekliğini kabul etti.

xbox-one-220513 (640 x 441)

Söz konusu haber ilk olarak Game Informer tarafından gündeme taşınmıştı. Microsoft bağımsız oyun geliştiricilerin kendi oyunlarına dağıtmasına izin vererek Steam ve en büyük rakibi olacak olan PlayStation 4’ünkine benzer bir yöntem uygulamış olacak. Xbox 360’ta ”Bağımsızlar” bölümü altında geliştiricilerin kendi oyunlarını yayınlamasını mümkün kılan Microsoft, Xbox One için ilk etapta böyle bir destek sağlamayacağını açıklamıştı. Ancak Xbox One ile ilgili pek çok konuda geri adım atan şirket, bağımsız oyunların dağıtımı konusunda da geri adım atmaktan çekinmedi.

Haberi doğrulayan Xbox’ın kurumsal başkan yardımcısı Marc Whitten, herkesin bir oyun geliştirmesi gibi bir vizyona sahip olduklarını ve her Xbox One’ın gelişim için kullanılmasını istediklerini dile getirdi. Whitten bu sözleriyle Xbox One’ın bir geliştirme seti olarak da kullanılabileceğini doğrulamış oldu.

İlgili >> GameInformer, Engadget

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER