Teknoloji

Microsoft Xbox One X için sanal ve karma gerçeklik planlarını rafa kaldırdı

microsoft xbox one x

microsoft xbox one xMicrosoft Xbox One X konsolu için sanal veya karma gerçeklik desteği sunmaya yönelik planlarını rafa kaldırdığını açıkladı. Yazılım devi Xbox One X’i “Project Scorpio” ismiyle geliştirirken hem dünyanın en güçlü konsolunu üreteceğini hem de sağlam bir sanal gerçeklik deneyimi sunacağını belirtmişti. Xbox’ın şefi Phil Spencer, Xbox One X’in Microsoft’un Karma Gerçeklik sistemini destekleyebileceğini de ifade etmişti.

Ancak Xbox’ın pazarlama şefi Mike Nichols’ın açıklamaları, sanal gerçekliğin kısa vadede Microsoft’un planları içinde yer almadığını gösteriyor. GameIndustry.biz sitesine konuşan Nichols, Xbox konsollarda sanal veya karma gerçeklik desteği sunmak için hâli hazırda bir planlarının olmadığı ifade edildi.

Nichols, röportajında şu ifadeleri kullandı: “Kapsayıcı sanal ve karma gerçeklik deneyimleri sunmak için en iyi platformun PC olduğu konusundaki görüşümüz hâlâ geçerli. Açık bir platform olan PC ile daha hızlı yenileme yapmak mümkün oluyor. Hem donanım hem de içerik tarafından pek çok şirket bu teknolojilere yatırım yapıyor. Bazen iki kanadı da kapsayacak çalışmalar da gerçekleştiriliyor. Telefonlarda ise artırılmış gerçeklik iyi bir senaryo gibi görünüyor ve yapılan çalışmalar giderek daha belirgin hâle geliyor. Ancak Xbox özelinde bu çalışmaların bir etkisi yok. Önceliğimiz hâlâ TV üzerinde oyun deneyimini en iyi biçimde sunmak.”

Microsoft Xbox One X için önceliğini sağlam bir oyun katalogu ve güçlü bir 4K deneyimine vermişti. Aradan geçen süreç, şirketin tercihlerinin henüz değişmediğini gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER