Eğlence

Microsoft artık Xbox One için oyun üretmiyor

Microsoft, bir önceki konsol nesli olan Xbox One için ilk parti oyunlar üretmeyi bıraktığını açıkladı. Xbox Game Studios başkanı Matt Booty, Xbox Series S / X neslini kastederek “Artık 9. nesile geçtik.” dedi.

Microsoft, Xbox One donanımını ve bu nesil üzerinde çalışan oyunları hala destekleyecek olsa da, artık dahili stüdyolar Xbox One için yeni oyunlar geliştirmiyor. Microsoft, Xbox Cloud Gaming’i kullanarak, var olan Xbox One kullanıcılarına Microsoft Flight Simulator gibi oyunları sunarak bu noktaya doğru yavaş yavaş ilerledi.

Microsoft’un son Xbox Games Showcase’da, Xbox One üzerinde doğal olarak çalışacak herhangi bir ilk parti oyun içermiyor ve Booty, şirketin en son oyunları Xbox One kullanıcılarına sunmak için Xbox Cloud Gaming altyapısını kullanmaya devam edeceğini söylüyor. “İşte desteklemeyi sürdürme biçimimiz bu,” diye ekliyor Booty.

Microsoft odağa Xbox Series S / X’i alıyor

Microsoft’un kendi oyun geliştiricileri artık Xbox Series S / X konsollarına odaklanmış durumda. Son dönemde bazı geliştiricilerin, en yeni Xbox oyunları için zorunlu Xbox Series S uyumluluğunun düşürülmesini talep ettiği iddia edilse de, Microsoft kendi rotasını çizmeye devam ediyor.

299 dolarlık (Türkiye fiyatı 10-11 bin TL bandında) Xbox Series S, 1440p oyun oynama yeteneğine ve 120fps’ye kadar performansa sahip bir konsol olarak piyasaya sürüldü. Ancak birçok oyun, daha güçlü Xbox Series X’in sunduğu yüksek kare hızları olmadan sadece 1080p çözünürlük sunuyor.

Daha büyük ve daha güçlü olan Xbox Series X, daha fazla ham GPU gücüne ve 16GB RAM’e sahipken, daha küçük Xbox Series S sadece 10GB RAM sunuyor. Bellek sınırlamaları bazı geliştiriciler için zorlu olmuş olsa da, Microsoft, minyatür Xbox’ın genel grafik performansını iyileştirmeye ve geliştiricilerin Xbox Series S üzerinde daha fazla belleğe erişmesini sağlamaya çalışıyor.

Son olarak, Xbox One’ın artık Microsoft’un geri planında yer almasıyla, Xbox şefi Phil Spencer son zamanlarda şirketin “herkesin dijital oyun kütüphanesini oluşturduğu Xbox One neslinde kaybedebileceği en kötü nesli kaybettiğini” kabul etti. Microsoft, 2022’deki sessiz Xbox lansmanlarından sonra Xbox Series X / S ile sıçrama yapmaya çalışıyor. Yakın zamanda düzenledi Xbox Games Showcase etkinliğinde, 2023 ve 2024’te Xbox’a gelen bir dizi ilk parti oyunu gösterdi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER