Eğlence

Microsoft Xbox One kullanıcıları birbirlerine oyun hediye edebilecek

microsoft xbox one x

microsoft xbox oneMicrosoft Xbox One sahiplerinin birbirlerinin oyun hediye edebilmesini bir süredir test ediyordu. Test sürecinin tamamlanmasıyla birlikte bu imkândan tüm kullanıcıların yararlanması mümkün hâle geldi.

Hediye alımları Microsoft Mağaza üzerinden gerçekleştiriliyor. Kullanıcılar bu özellik kapsamında bölge kısıtlaması olmadan arkadaşlarına oyun hediye edebiliyor. Yeni oyunların alımı desteklense de, Microsoft daha önce alınan oyunların arkadaşlara aktarılması konusunda henüz bir çözüm sunmuş değil.

Oyun hediye edebilmek, Xbox One kullanıcıları tarafından en çok talep edilen özellikler arasında bulunuyordu. Xbox geri bildirim sitesinde konuya ilişkin olarak açılan bir başlıkta bu özelliğin sunumu için 5 bine yakın oy kullanılmıştı. Microsoft’un oyun konsolu pazarındaki en büyük rakibi Sony, PlayStation 4 için hâlâ böyle bir imkân sunmuş değil. Valve ise uzun bir süredir oyun mağazası Steam’de hediye göndermeye izin veriyor.

Microsoft Xbox One kullanıcılarına başka yenilikler de sunacak

Microsoft Xbox One için oyun hediye edilebilmesi dışında da yenilikler sunmaya hazırlanıyor. Bu yeniliklerden biri olan yeni avatar sisteminin 2018’in başlarında kullanıma açılması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER