Teknoloji

Microsoft Xbox One’ın mayıs güncellemesinin dağıtımına başladı

microsoft-xbox-one-mayis-guncelleme-130515

Microsoft, oyun konsolu Xbox One için her ay düzenli olarak yayınladığı güncellemelerin en yenisinin dağıtımına başladı. Şirket güncellemeyle Xbox One’a getirdiği yenilikleri de, her zaman olduğu gibi, bir videoyla açıklamayı ihmal etmedi.

Şirketin “Mayıs Güncellemesi” olarak isimlendirdiği güncelleme, kullanıcılara dört önemli yenilik sunuyor. Bu yeniliklerden ilki olan “sesli mesajlaşma” özelliği sayesinde Xbox One’ın mesajlar uygulaması aracılığıyla sesli mesaj almak veya göndermek mümkün hâle geliyor. Microsoft tarafından yapılan açıklamada, söz konusu özelliğin Xbox Feedback sitesindeki Friends and Parties bölümünde en çok talep edilen özelliklerden biri olduğu belirtildi.

Mayıs Güncellemesi ile Xbox One’a yeni eklenen bir diğer özellik ise Windows, Windows Phone, iOS ve Android için hazırlanan Xbox SmartGlass uygulamaları aracılığıyla konsolun kapatılabilmesi oldu. Kapatma işleminin gerçekleştirilmesi için konsolun ve cihazın aynı ağa bağlı olması gerektiğini belirtmekte fayda var. Üçüncü özellik olan “Kullanıcı tarafından seçilebilen güç modu” sayesinde kullanıcılar anında açılma modu ve enerji koruma modu arasında tercihte bulunabiliyor.

Microsoft’tan yapılan açıklamada Party Chat özelliğinin kapsamının daha fazla insanın dahil olabileceği biçimde genişletildiği belirtildi. Microsoft daha önce Party Chat’in özel sunucularını sadece ön izleme kullanıcılarına açmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER