Teknoloji

Microsoft: Xbox One Kinect PC ile uyumlu olmayacak

Microsoft’tan Scott Evans 22 Mayıs tarihinde yaptığı açıklamada yeni nesil Kinect’in PC ile uyumlu olacağını söylemiş, ancak bunun için Windows’a özgü ayrı bir Kinect modeline ihtiyaç duyulup duyulmayacağına ilişkin bilgi vermemişti. Microsoft konuya ilişkin spekülasyonların daha fazla uzamasına izin vermedi ve Xbox One ile birlikte satılacak Kinect’in PC ile uyumlu olmayacağını açıkladı.

microsoft-kinect-270613

Microsoft tarafından Ars Technica’ya gönderilen açıklamada Xbox One için hazırlanan Kinect sensörünün bilgisayara bağlanması için ayrı bir adaptör sağlanmayacağı, Windows için hazırlanan yeni nesil Kinect’in ise bilgisayara standart USB 3.0 girişi üzerinden bağlanacağı belirtildi. Bu haberin Xbox One’ın Kinect sensörünün de Xbox 360’ın Kinect sensörü gibi çalışmasını bekleyenleri hayal kırıklığına uğratacağı kesin olsa da, Windows üzerinde Kinect deneyimini yaşamak isteyenler için kapının kapanmadığını tekrar hatırlatmak gerekiyor. Bu deneyimi yaşamak isteyenler Kinect’in Windows versiyonunun çıkışını beklemek zorunda.

Microsoft’tan yapılan açıklamada Kinect’in Xbox One ve Windows versiyonlarının benzer bir yapıda olduğu ve ortak bir teknoloji seti üzerine inşa edildikleri belirtildi. Bu ortak özelliklere örnek olarak aktif kızılötesi modu ve 1080p video yetenekleri gösterildi. Microsoft’un bu durumu duyurmak için Kinect’in Windows versiyonunun ön satışa çıkmasını beklemesiyse dikkat çekti.

İlgili >> Ars Technica

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER