Eğlence

Microsoft Xbox One için Oculus Rift rakibi mi hazırlıyor?

Microsoft’un yeni nesil oyun konsolu Xbox One için Oculus Rift’e rakip olacak bir başa takılabilir aksesuar hazırladığı iddia ediliyor. Redmond merkezli şirketin oyun konsolu pazarındaki en büyük rakibi Sony, PS4 için hazırladığı sanal gerçeklik aygıtı Project Morpheus’un prototipini San Francisco’da düzenlenen GDC kapsamında duyurmuştu. Aralarında The Wall Street Journal’ın da bulunduğu kaynaklara göre, Microsoft’ta bir süredir benzer bir proje üzerinde çalışıyor.

microsoft-fortaleza-200314

Şirketin 2013’ün ağustos ayında başa takılabilir bir 3D ekran için patent başvurusu yaptığı ve eş zamanlı olarak ”Fortaleza” olarak isimlendirdiği bir proje üzerinde çalışmaya başladığı ifade edildi. ”Fortaleza” Portekizce’de ”kale” anlamına geliyor.

”Fortaleza” ismi 2012 yılından bu yana Microsoft projelerinde geçiyor. Söz konusu isme ilk olarak 2012’nin haziran ayında sızan bir ”Xbox 720” belgesinde rastlanmıştı. Xbox SmartGlass ve Xbox One için Kinect gibi platform ve aksesuarlar da ilk olarak bu belge sayesinde dışarıya sızmıştı. Söz konusu belgede, gelişmiş 3D oyun deneyimi sunması amaçlanan Fortaleza gözlüklerine dair resimler ve detaylar da yer almıştı.

İlgili >> Pocket-lint

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER