Teknoloji

Microsoft Xbox One için fare ve klavye desteğini Razer ile sunacak

microsoft xbox one
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft Xbox One için fare ve klavye desteğini aktif hâle getirmeye hazırlanıyor. Seçilmiş Xbox test kullanıcıları, bu yeni desteği önümüzdeki haftalardan itibaren denemeye başlayacak.

Bu doğrultuda Razer ile işbirliğine giden yazılım devi, Xbox One sahiplerine Razer’ın Chroma aydınlatma efektleriyle renklenen fare ve klavyelerini sunacak. Oyun geliştiricileri hem kablolu hem de kablosuz fare ve klavyelerde bu efektlerden yararlanabilecek.

Xbox program yönetimi direktörü Jason Ronald, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Fare ve klavye ile kontrol oyunlar için varsayılan olarak aktif hâle getirilmeyecek. Bir oyunu en iyi geliştirme ekipleri tanır. Biz sadece onların oyunlarına uygun gördükleri deneyimleri oluşturmalarına yardımcı olacak araçları sağlıyoruz. Böylelikle optimal bir oyun deneyiminin oyunculara sunulabilmesini hedefliyoruz.”

Klavye ve fare ile oyun kumandası arasında dengenin kurulabilmesi, geliştiricilerin konsol ekosisteminde hedefe ulaşabilmesi için kilit bir faktör olabilir. FPS türündeki oyunları PC üzerinde oynayanlar, genellikle konsollarda oynayanlara kıyasla avantaja sahip oluyor. Klavye ve fare desteği için hem büyük hem de küçük stüdyolarla yakından çalışan Microsoft, şimdi de çalışmaları için test kullanıcılarından geri bildirim almaya hazırlanıyor.

Microsoft Xbox One için fare ve klavye desteği sunma konusunda Razer ile gerçekleştirdiği işbirliğinin detaylarını ise 10 Kasım’da yapacağı Inside Xbox yayınında paylaşacak.

İLGİLİ HABERLER