Teknoloji

Microsoft Xbox One için Alexa desteğinin testlerine başladı

microsoft xbox one s türkiye

Microsoft Xbox One için Alexa desteğinin testlerine Xbox Insiders programının üyeleriyle başladı. Alexa için bir Xbox Skill yayınlayan yazılım devi; Echo, Sonos ve diğer Alexa destekli cihazlarla Xbox One’ın kontrol edilmesini mümkün hâle getiriyor.

Böylelikle kullanıcılar Xbox One’larını sesli bir komut vererek çalıştırabilecek ve oyun başlatabilecek, ses ayarlayabilecek, ekran görüntüsü alabilecek, yayın başlatabilecek ve daha fazlasını yapabilecek. Komutlar “Alexa, Destiny 2’yi başlat” şeklinde verilecek.

Microsoft Xbox One üzerinde bu tarz şeyler yapılabilmesi için uzun süre boyunca Kinect’ten yararlanmıştı. Ancak Kinect üretiminin durdurulması, Microsoft için Alexa’ya yönelmeyi mantıklı bir tercihe dönüştürmüşe benziyor.

Microsoft’un Xbox One’da Google Asistan desteği sunacağına dair iddialar da gündeme gelmişti. Alexa için testlerin başlamasıyla birlikte bu iddiaların gerçeğe dönüşme ihtimali de artmış gibi görünüyor. Microsoft tarafından konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada, Alexa testleriyle başlayan deneyimin büyütüleceği ve ses entegrasyonunun kapsamının başka cihazları, dijital asistanları ve ses servislerini kapsayacak şekilde genişletileceği belirtildi. Söz konusu ifadeler, yakında Xbox One’da başka dijital asistanlarla da karşılaşılabileceği anlamına geliyor.

Microsoft Xbox One ekibinin deneyimli isimlerinden Albert Penello, bu yıl içinde Amazon’a katılmıştı. Penello’nun Alexa ve Echo’nun oyun servislerindeki varlığını kuvvetlendirmeye yönelik çalışmalar yapacağı belirtilmişti. Microsoft ve Amazon, Cortana ve Alexa’yı entegre etmek adına da ortak çalışmalar yapıyor.

İLGİLİ HABERLER