Teknoloji

Microsoft Xbox One ekim güncellemesinin ön izlemesini yayınladı

xbox-one-220513 (640 x 441)

Microsoft geçtiğimiz hafta Türkiye’de de satışa sunulan yeni nesil oyun konsolu Xbox One’ı düzenli olarak güncellemeyi sürdürüyor. Şirket ön izleme programının üyelerine güncellemelerde sunduğu özelliklere önceden erişim izni veriyor. Ekim ayında yayınlayacağı güncellemenin ön izlemesini şimdiden paylaşan Microsoft, Xbox One’ın Kinect olmadan daha kullanışlı bir hâle gelmesini sağlayacak özellikler sunacak.

Ekim güncellemesinde snap deneyimi üzerine odaklanan Microsoft, güncellemeyle birlikte uygulamalar arasında bir değiştirici işlevi görecek olan “Snap Center”ı devreye sokuyor. Xbox butonuna iki kez dokunulduğu zaman aktive olan Snap Center, uygulamalar, mesajlar ve oyun kayıt ekranı arasında hızlı geçiş yapmayı kolaylaştırıyor. Kullanıcılar daha önce bu işlem için Kinect’e “Xbox snap” komutunu sesli olarak iletmekteydi. Snap Center’da saat ve pil durumu da gösterilecek. Xbox One’ın arkadaşlar ve mesajlar uygulamalarını da güncelleyen Microsoft, snap modunda mesaj alıp göndermeyi mümkün kıldı. Snap özelliğinde yapılan iyileştirmelere ek olarak, güncellemeyle birlikte oyun kumandasını kullanarak 30 saniyelik bir oyun klibi kaydedilmesinin önü açıldı.

Microsoft geçtiğimiz ay Xbox One’a bir medya oynatıcısı eklemişti. Son güncelleme ise bir ağ cihazında depolanan videoların oynatılması için MKV ve DLNA desteği sağlıyor. Buna ek olarak, güncelleme TV entegrasyonuna da yenilikler getiriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER