Teknoloji

Microsoft Xbox One ağustos güncellemesinin detaylarını paylaştı

microsoft-xbox-one-agustos-guncelleme-190714

Microsoft önümüzdeki ağustos ayında çıkacak gelecek Xbox One güncellemesiyle ilgili detayları paylaştı. Xbox Live’ın şefi, sosyal ağ üzerinde Major Nelson rumuzuyla da bilinen Larry Hyrb yayınladığı bir blog yazısı ve video ile güncellemenin neler getireceğini paylaştı.

En fazla dikkat çeken yeniliklerin başında yenilenen aktivite kaynağı geliyor. Burada sosyal ağ ve paylaşım araçları kullanılarak oluşturulan durum güncellemeleri ve paylaşımlar bulunuyor. Oyuncular aktivite kaynakları üzerinde yapılan yayınlara yorum yapabilecekler, zamanda geri giderek neler olup bittiğine bakabilecek, oyun görüntülerini herkese açık veya özel olacak şekilde paylaşabilecek.

Mobilden yapılan satın almalar için destek de gelecek ay geliyor. Böylelikle kullanıcılar SmartGlass veya Xbox.com üzerinden oyunları veya içerikleri satın alabilecek. Benzer özellik PS4’te başlangıçtan beri yer alıyor ve bu, Sony’nin konsolunun Xbox One’dan daha fazla satmasının nedenleri arasında bulunuyor. Düşük pil uyarısı, bir arkadaşın en son ne zaman çevrim içi olduğu ve ne oynadığına dair bildirimlerin de aralarında bulunduğu bazı talep edilen özellikler de ağustos güncellemesinde gelecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Xbox One için ön sipariş dönemi kampanya ile başlıyor

Son olarak Microsoft Xbox One üzerinde 3D Blu-ray işlevine izin verecek şekilde Blu-ray oynatma uygulamasını güncelleyecek. Bunlara ek olarak Microsoft Xbox One ana ekranına “Arkadaşlar” adında yeni bir alan ekleyecek. Buradan arkadaşlarınız arasındaki en popüler oyunları ve liderlik tahtalarını görmek mümkün olacak. Ancak bu özellik henüz test aşamasında ve tüketiciler için hazır değil gibi görünüyor.

Öte yandan erken erişim ön izlemesinin bir parçası olan genişletilmiş ön izleme sürümü bu ay içinde dağıtılmaya başlanacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER