EğlenceManşetler

Microsoft Xbox Live’ın kapsamını iOS ve Android’e genişletmek istiyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Xbox Live temelde Microsoft’un konsollarında, Windows veya Windows Phone tabanlı oyunlarda başarılar, arkadaş listeleri ve oyun arkadaşı bulma gibi işler için kullanılıyor. Microsoft’un oyun başarılarını iOS ve Android’e getirmek için testlerini sürdürürken şimdi de şirketin Xbox Live’ı çapraz platform hâline getirmek için çalışmalar yaptığı ortaya çıktı.

xboxlive-26012012

Microsoft’un planlarından haberdar olan kaynakların The Verge sitesine verdiği bilgilere göre Microsoft Xbox Live’ın işlevlerini iOS ve Android oyunlarına genişletecek bir platform kurmak için çalışıyor. Bu planların bir kısmı Microsoft’un son günlerde yayınladığı bir iş ilanı sayesinde sızmıştı.

Söz konusu ilanda Windows Mağaza, Windows Phone, iOS ve Android gibi çeşitli platformlarda çalışabilecek açık kaynak kodlu, yükte hafif, genişletilebilir ve ölçeklenebilir modern bir çatının kurulacağı belirtiliyor. Microsoft Xbox Live’ı uygulamalara ve oyunlara çok daha kolay eklenebilir hâle getirerek oyun geliştiricilerini rakiplerinden geri kazanmaya çalışacak gibi görünüyor.

Xbox Live mevcut durumda Microsoft’tan sertifikasyon ve izin gerektiriyor. Ancak gelecekte şirketin daha az kısıtlama koyması ve oyun geliştiricilerinin Xbox Live işlevini entegre etmesi için daha iyi araçlar sunması bekleniyor.

Anlaşılan o ki, Microsoft Xbox Live’ın her platformdan erişilebilir olmasını istiyor, basit ve ağır olmayan araçlarla oyun geliştiricilerinin Windows, iOS veya Android oyunlarını Xbox Live’a getirmesini arzuluyor. Şirket şu anda bu platform için yeni çalışanları bünyesine katmakla meşgul olmalı.

Google’ın Google Play Oyunlar servisi ve Apple’ın Game Center’ı benzer amaçlar için kullanılıyor. Ancak Microsoft Xbox Live’ı da oyuncular için başarıların kaydını tutma, arkadaş bulma ve platformlar arası oyun oynama için alternatif hâline getirecek gibi görünüyor.

İlgili >> Microsoft Kariyer

İLGİLİ HABERLER