Eğlence

Microsoft Xbox Live başarılarını destekleyen ilk iOS oyunu Wordament’i iPhone’a getirdi

Yola bir Windows Phone oyunu olarak çıkan ve bizde de “Kelime Avı” gibi benzerlerini gördüğümüz kelime oyunu Wordament Xbox Live ile entegre edilmiş, daha sonra da Windows 8 oyunu olarak da kullanıcıların karşısına çıkmıştı. Wordament’in kendi platformu içinde yaygınlığını belirli bir noktaya getiren Microsoft için sıra diğer platformlara geldi.

Wordament’in iPhone versiyonu yayınlandı, böylelikle Xbox Live başarılarının desteklendiği ilk iOS oyunu da karşımıza çıkmış oldu. Microsoft’un diğer iOS uygulamaları gibi bu oyun da Microsoft Account hesap bilgileriyle giriş yapmayı gerektiriyor. Sonrasında bu oyun da Xbox Live üzerindeki oyuncu bilgilerinize ekleniyor.

Wordament oyunu İngilizce kelime bilgilerini geliştirmek için oldukça yararlı bir oyun olma niteliğini taşıyor. 4×4’lük bir tablo üzerinde yer alan toplam 16 tane harfi kullanarak farklı İngilizce kelimeleri türetmeniz gerekiyor. Bunun için iki dakikalık bir süreniz var. Oyunda dünyanın dört bir yanındaki diğer Wordament oyuncularıyla aynı anda yarışıyorsunuz, iki dakikalık sürenin sonunda genel sıralama içerisinde yerinizi de görüyorsunuz.

Microsoft daha önce de Kinectimals ve Halo Waypoint gibi iOS oyunları çıkarmıştı, ancak Wordament oyunu Xbox Live başarılarını da desteklemesi itibariyle bu alanda bir ilk olma niteliğini taşıyor. Bu, Microsoft’un gelecekte başka Xbox Live destekli oyunları da iOS ortamına taşıyacağına bir işaret sayılabilir.

İlgili >> Games.com, iTunes App Store

İLGİLİ HABERLER