Eğlence

Microsoft yeni Xbox Live avatarlarını nisan ayında kullanıma sunacak

microsoft xbox liveMicrosoft Xbox Live avatarlarına nisan ayında yeni seçenekler eklemeye hazırlanıyor. Yazılım devi, yenilenmiş avatarlarını geçtiğimiz yıl E3’te gözler önüne çıkarmıştı. Şirket yenilenen avatarlarını 2017’nin sonu itibarıyla Windows 10 kullanıcılarına ulaştırmayı planlasa da, bu hedefini tutturmayı başaramamıştı.

Microsoft’un Xbox planlarını yakından takip eden kaynakların The Verge sitesine verdiği bilgiye göre, yazılım devi yeni avatarlarını mart ayı bitmeden Xbox Insiders programının üyelerinin kullanımına sunacak. Microsoft çalışanlarının yeni avatarlarına şimdiden kavuştuğu belirtilirken, yenilenen avatarların önümüzdeki ay itibarıyla tüm kullanıcılara açılacağı ifade edildi.

Yenilenen avatarlarda kullanıcılar çevrimiçi karakterlerinin vücut tiplerini, giysilerini ve aksesuarlarını özelleştirebiliyor. Çeşitlilik üstüne de ayrıca odaklanan Microsoft; orijinal fragmanında ampute ve tekerlekli sandalyeli seçenekleri, renkli kostümleri ve eğlenceli aksesuarları bulunan avatarları göstermişti.

Microsoft’un yeni avatar sistemi Xbox’ın kontrol paneline yoğun biçimde entegre edilecek. Yeni karakterler, panelin ana ekran kısmında da görülecek. Microsoft’un yeni avatar mağazasını mayıs ayında açması ve Xbox Live kullanıcılarına aksesuar satın alma imkanı sunması öngörülüyor.

Microsoft Xbox Live için hazırlanan yeni avatarlar Unity motoru kullanılarak geliştirilmişti. Unity motorunun kullanılmış olması, avatarların kişiselleştirilmesini ve farklı aksesuarlarla zenginleştirilmelerini kolaylaştıracak bir faktör olarak öne çıkıyor.

İLGİLİ HABERLER