Eğlence

Microsoft Xbox Live avatarlarının yeni yüzünü gösteren video internete sızdı

microsoft xbox liveMicrosoft Xbox Live avatarlarının yeni yüzü üzerindeki çalışmalarını en az 1 yıldır sürdürüyor. İnternete sızan yeni video, yenilenen sistemi çok daha yakından tanımayı sağlıyor. ResetEra forumundaki kullanıcılar, eski bir Microsoft tasarımcısı tarafından YouTube’a yüklenen, ancak daha sonra kaldırılan bir videonun varlığını ortaya çıkarttı.

Söz konusu video, yeni Xbox avatarı düzenleme aracının nasıl çalıştığını gösteriyor. Yeni avatarlarda kullanıcılar çevrimiçi karakterlerini farklı vücut tipleri, kıyafetler ve aksesuarlarla kişiselleştirebilecek. Microsoft’un avatar düzenleme aracı hem Xbox One hem de Windows 10 üzerinde çalışacak.

Microsoft avatarları kişiselleştirme konusunda kullanıcılarına çeşitli seçenekler sunmaya hazırlanıyor. Şirketin E3 2017’de yayınladığı fragmanda engelliler için farklı seçeneklerin, tekerlekli sandalyelerin sözü verilirken; eğlenceli kostümlerin, kaykayların ve motosikletlerin varlığı göze çarpmıştı. Yenilenen avatar düzenleyicisi ile vücut, yüz, saç, makyaj, bacak ve hatta tırnakta bile kişiselleştirme yapılabilecek. Microsoft’un yeni avatar sistemi Unity motorunun üstüne kurulu olacağı için mevcut avatarlara ait unsurları yeni avatarlara taşımak mümkün olmayacak. Ancak kullanıcılar eski avatarlarının görsel tasarımını muhafaza edebilecek.

Microsoft Xbox Live avatarlarını doğrudan Xbox One’ın kontrol paneline entegre etmeyi planlıyor. Buna ek olarak, üçüncü taraf geliştiricilere açık ayrı bir mağazanın oluşturulması da planlar arasında bulunuyor. Yeni avatarların dağıtım sürecinin başlangıcını daha önce erteleyen Microsoft’un bu ay itibarıyla yeni avatarları ön izleme kullanıcılarının testlerine açması öngörülüyor.

İLGİLİ HABERLER