Eğlence

Microsoft Xbox Live kesintilerini telafi etmeye hazırlanıyor

Microsoft Xbox Live kesintilerini telafi etmeye hazırlanıyor
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

microsoft xbox live

Microsoft Xbox Live sisteminde geçtiğimiz haftalarda yaşanan kesintilerin Xbox One sahiplerini rahatsız ettiğini söylemek pek yanlış olmayacaktır. Son zamanlarda sıklıkla tekrarlanan kesintiler kadar, Microsoft’un kesintiler sonrasındaki iletişim sürecini pek etkin biçimde yönetememesi de Xbox Live sahiplerinin canını sıkmıştı. Microsoft, oyuncuların can sıkıntısını biraz olsun giderme konusunda istekli gözüküyor.

Major Nelson’ı Microsoft’ta bir tür “Halk Temsilcisi” şeklinde nitelemek mümkün. Temel görevi programlama direktörlüğü olan Major Nelson, oyunculara yaşadıkları problemler konusunda yardım etmek ve yeni özellikler konusunda bilgi vermek için de kayda değer bir mesai harcıyor. Xbox Live kullanıcılarının şikayetlerini dillendirdiği Reddit başlıklarından birini de ziyaret eden Nelson, oyunculara umut verecek bazı açıklamalarda bulundu.

Söz konusu konu başlığını açan kullanıcı, Microsoft’un Xbox Live’da son iki haftalık süre içinde yaşanan kesintileri telafi etmek için bir şeyler yapması gerektiğini belirtti. Servise erişim için bir abonelik bedeli ödediklerini hatırlatan kullanıcı, amacının para olmadığını; ancak servisin devre dışı kaldığı süre kadar Xbox Live Gold erişiminin ücretsiz olarak sağlanması gibi bir teklifin sunulabileceğini ifade etti.

Major Nelson, kullanıcıların bu konudaki şikayetlerini ve önerilerini Xbox ekibinin daha üst düzeydeki karar vericilerine ulaştıracağını belirtti. Bu sürecin nasıl sonuçlanacağı bilinmese de, Major Nelson’n Xbox Live kullanıcılarının rahatsızlığını ortadan kaldırmak için elini taşın altına koyması, kayda değer bir gelişme niteliği taşıyor.

İLGİLİ HABERLER