Teknoloji

Microsoft Xbox Kinect ile Windows Phone’un bağlarını sıkılaştırıyor – Video

Bir cihazın başarılı olması için artık sadece cihazın donanımının ve yazılımının iyi olması yeterli değil, o cihazın zevkle ve verimli bir şekilde kullanılmasını sağlayacak servisleri de sağlamak gerekiyor. Bunun farkında olan Microsoft Xbox LIVE etrafından bir ekosistem geliştirmekle meşgul durumda. Söz konusu platform Windows 8, Windows Phone Mango ve Xbox 360 arasında bir köprü görevi görecek.

Bu çalışmalar kapsamında ortaya çıkan bir tanıtım videosu Windows Phone ile Xbox Kinect arasındaki sıkı bağı gösteriyor. Buna göre Xbox Kinect Windows Phone ile etkileşim kurabiliyor. Örneğin, eğer kullanıcı bir TV programının  tanıtımını izliyorsa, karşısına bu programı “Xbox Schedule” servisini kullanarak hatırlatma listesine eklemesini tavsiye eden bir bildirim ekranı çıkacak. Bu hatırlatma bir kez eklendikten sonra Windows Phone cihazı yeni bölümler yayınlandıkça kullanıcıya hatırlatmalarda bulunacak.

Videoda yer alan bir başka örnek ise Toyota reklamıyla ilgili. Bu otomobille ilgilenen bir kullanıcının çevresinde bu otomobili satan bir galeriyi bulmak için akıllı telefonuna “Xbox Near Me (Yakınımdaki Xbox)” diye seslenmesi yeterli olacak. Kullanıcının karşısına harita çıkacak ve gerekli bilgi kullanıcının cihazına doğrudan gönderilecek.

Video: Windows Phone ile Xbox Kinect entegrasyonu

İlgili – WinRumors

http://www.winrumors.com/microsoft-demos-tighter-windows-phone-and-kinect-integration/

İLGİLİ HABERLER