Teknoloji

Microsoft yeni nesil Xbox’ın uygun fiyatlı versiyonunu hazırlıyor

microsoft xbox games showcase 2023

Microsoft yeni nesil oyun konsolu Xbox Series X‘i bu yılın sonlarında satışa sunmaya hazırlanıyor. Şirketin bu konsolun uygun fiyatlı bir versiyonunu çıkarabileceği dedikodusu bir süredir etrafta dolaşıyordu. Sonunda bu dedikoduyu destekleyecek bir işaret görüldü.

Microsoft bünyesinde haziran ayı içinde hazırlandığı belirtilen bir şirket belgesinde “Lockhart” kod adlı uygun fiyatlı ve muhtemelen bulut odaklı konsola yönelik çok sayıda referans bulunuyor.

The Verge sitesinin ulaştığı belgede Xbox Series X’in geliştirici kitine yönelik referansların varlığı da dikkat çekiyor. Bu referanslar arasında yer alan profilleme modları, Lockhart’ın Xbox One’ın yeniden paketlenmiş bir versiyonu olmayacağını; Microsoft’un yeni konsolunu biraz değiştirerek kullanıcıların karşısına çıkaracağını gösteriyor.

Söz konusu belgede performans konusunda bir bilgi göze çarpmıyor. Ancak The Verge’e göre, Lockhart’ın kullanılabilir RAM kapasitesi Xbox Series X’e kıyasla daha düşük olacak. CPU ve GPU hızının da Xbox Series X’in üçte biri oranında olacağı belirtildi. Lockhart’a yönelik referanslar ilk olarak Xbox One’ın yazılımında Series X ve Series X’in geliştirici kitiyle birlikte görülmüştü.

Microsoft cephesinden Lockhart için bir doğrulama gelmese de, konsolun sonbaharda Xbox Series X ile birlikte satışa sunulabileceği belirtiliyor. Cihazın piyasaya Xbox Series X ismiyle çıkma ihtimali de yüksek görünüyor. Series S ile Series X’i satın almakta zorlanacak kitlelere ulaşmayı hedefleyen Microsoft, bu konsolla oyun servislerinin de daha fazla kişiye ulaşmasını sağlayabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER