EğlenceTeknoloji

Microsoft Xbox için 3D metaverse uygulamaları planlıyor

microsoft xbox games showcase 2023
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Toplantılar ve video görüşmeler için Teams metaverse duyurusunu yapan Microsoft, oyun ve eğlence konusunda da başka planlara sahip. Bloomberg’e konuşan Microsoft CEO’su Satya Nadella, Xbox içinde oyun odaklı bir metaverse oluşturma konusunda da kararlı olduklarını belirtti.

“Kesinlikle oyun alanında bir şeyler yapmamızı bekleyebilirsiniz” diyen Nadella, şu ifadeleri kullandı: “Halo’yu bir oyun olarak baktığınızda onun bir metaverse olduğunu görürsünüz. Minecraft da, Flight Simulator da bir metaverse. Günümüzde iki boyutlu olsalar da, bunları kesinlikle üç boyutlu bir ortama taşımayı amaçlıyoruz.”

Microsoft’un Minecraft’ı artırılmış ve sanal gerçeklik başlıkları için nasıl bir metaverse’e dönüştüreceği uzun süredir merak ediliyor. Şirket, Minecraft’ın artırılmış gerçeklik potansiyelini orijinal HoloLens’i duyururken de göstermişti. Ancak Microsoft’un Minecraft’a yönelik tek somut artırılmış gerçeklik girişimi bir mobil oyun olan Minecraft Earth olmuştu.

Minecraft, Halo ve Flight Simulator’ı üç boyutlu bir metaverse’e dönüştürmek iddialı bir hedef. Özellikle bu ortamlarda oyuncuların artırılmış ve sanal gerçeklik başlıklarıyla birlikte keşif yapabilecek olmaları işleri daha çekici hâle getiriyor. Microsoft Flight Simulator hâlihazırda bunu ciddi anlamda başarıyor. Oyuncular uçakları gerçek dünyadan konumların üzerinde gerçek zamanlı hava durumu doğrultusunda uçurabiliyor. Flight Simulator ve Minecraft’ta sanal gerçeklik desteği de mevcut.

Microsoft CEO’su Satya Nadella, Xbox için 3D metaverse oyun deneyiminin ne zaman hazır hâle gelebileceği konusunda bilgi vermedi.

İLGİLİ HABERLER