Teknoloji

Microsoft To-Do’yu Wunderlist ile aynı çizgiye getirmekte zorlanıyor

microsoft yapay zekâ
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

microsoft wunderlistMicrosoft Wunderlist’i satın aldığını bundan üç yıl önce açıklamıştı. Yazılım devinden o dönemde yapılan açıklamada, bir “yapılacaklar listesi” uygulaması olan Wunderlist’in Microsoft’a önceliği mobil ve bulut olan bir dünyada “üretkenliği yeniden keşfetme” imkanı sağlayacağı belirtilmişti. O dönemde Wunderlist CEO’su Christian Reber Microsoft’a katılmış ve uygulamanın gelişim sürecini devam ettirmişti. Microsoft geçtiğimiz yıl Wunderlist’in yerini alması için To-Do adını verdiği bir uygulama yayınlamış, bu hamle Wunderlist’in sadık kullanıcıları tarafından üzüntüyle karşılanmıştı.

Microsoft To-Do uygulaması yayınlanırken yapılan açıklamada, yeni uygulamanın zaman içinde Wunderlist’in sevilen özelliklerini de sunacağı belirtilmişti. Ancak aradan geçen yaklaşık 1 yıllık süreye rağmen, bu söz yerine getirilmiş değil. Bu durum, Wunderlist hayranlarının Microsoft To-Do’yu “eksik hurda” şeklinde tanımlamalarına neden oluyor. Wunderlist’in kurucusu Christian Reber’in To-Do’nun yayınlanmasından kısa bir süre sonra Microsoft’tan ayrılması da, bu yöndeki beklentileri iyiden iyiye aşağıya çekmişti.

Microsoft To-Do

Reber, Twitter hesabı aracılığıyla Wunderlist’in özelliklerinin To-Do’ya aktarımında neden sıkıntı yaşandığı konusunda dikkat çekici bilgiler paylaştı. Wunderlist API’sının Amazon Web Services suncularında olduğun belirten Reber, bunun Microsoft Azure sunucularına taşınması gerektiğini; ancak taşıma işlemi zaman alacağı için her şeyin yeniden yazılmasının seçildiğini ifade etti. Bir uygulamayı en baştan yazmanın da karmaşık bir süreç olduğunu hatırlatan Wunderlist kurucusu, orijinal planın Wunderlist’in To-Do yayınlandıktan sonra 1 yıl boyunca daha aktif kalması olduğunu belirtti. Reber, Microsoft To-Do ekibinde görev yapanlara başarı dilemeyi ihmal etmedi.

Microsoft Wunderlist ile yaşadığı sıkıntıların benzerini daha önce de yaşamıştı. Şirket Skype’ı satın almasının ardından Skype’ın arka uç altyapısını yenileme konusunda ciddi problemlerle karşılaşmıştı.

İLGİLİ HABERLER