Teknoloji

Microsoft Word ve PowerPoint iPad uygulamalarına gelişmiş çoklu pencere desteği

microsoft word ipad

Microsoft Word ve PowerPoint iPad uygulamaları için hazırlanan son güncelleme, kullanıcılara gelişmiş çoklu pencere desteği sunuyor. Bu destek sayesinde kullanıcıların ekranı ikiye bölerek aynı uygulamada iki farklı belge veya sunum üzerinde çalışması mümkün hâle geliyor.

Apple, bu desteği geçtiğimiz sonbaharda yayınladığı iPadOS ile birlikte sunmuştu. iPad’in bir “bilgisayar muadili” olarak kabul görmesini isteyen şirket; iPad’in geniş ekranından yararlanan özelliklerinin sayısını artırmıştı.

Microsoft’tan verilen bilgiye göre, Word ve PowerPoint iPad uygulamaları için sunulan bu imkandan ilk olarak Office Insiders programının kullanıcıları faydalanabilecek. Microsoft’un iPad uygulamalarındaki gelişmiş çoklu pencere desteğinden yararlanmak için kullanıcıların önünde üç farklı yöntem olacak.

Kullanıcılar Word veya PowerPoint’in Son Kullanılan, Paylaşılan veya Dosya Aç menüleri üzerinden ikinci bir dosyayı seçip bunu iPad’in ekranının kenarına doğru sürükleyip bırakarak iki dosyayı yan yana görüntüleyebilecek. Buna ek olarak, ekranın altından iPad’in dock’unu ortaya çıkarmak ve buradan Word veya PowerPoint uygulamasının ikonunu ekranın soluna veya sağına doğru sürükleyerek de ikinci dosya ekranda açılabilecek. Dosya açma menüsünden dosyayı seçtikten sonra “Yeni pencerede aç” seçeneğine dokunulduğunda da ikinci pencere açılabilecek.

Microsoft Word ve PowerPoint iPad uygulamaları için hazırlanan yeni güncellemenin tüm kullanıcılarla buluşacağı zaman konusunda bilgi vermedi. Ancak Office Insider programı için dağıtımın başlaması, diğer kullanıcıların da pek fazla beklemesinin gerekmeyeceğini gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER