Teknoloji

Microsoft Word Researcher ile araştırma makalesi yazmak kolaylaşıyor

microsoft word android
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

microsoft word researcherMicrosoft’un popüler Office yazılımlarından Word’ün son sürümlerini kullananlar için uygulamada tam olarak nelerin değiştiğini göstermek oldukça zor. Word şu anda gelişimini tamamlamış bir platform gibi gözükse de, Microsoft uygulamaya yeni ve ilgi çekici özellikler eklemekten geri kalmıyor.

Microsoft Word kullanıcılarının temmuz ayı içinde tanışacağı özelliklerden birisi de “Researcher” olacak. Şirket, bu özellikle araştırma makalesi yazımını kolaylaştırmayı amaçlıyor.

Microsoft Word Researcher, şirketin Bing Knowledge Graph platformundan faydalanıyor. İçeriği böylelikle internet üzerinden sorgulayan özellik, ardından sorguya ilişkin sonuçları doğrudan Word’e getiriyor. Microsoft’un elinde hali hazırda özel oluşturulmuş bir güvenilir kaynak listesi bulunuyor ve şirketin önümüzdeki dönemde bu listeyi düzenli biçimde güncelleyeceği belirtiliyor. Kullanıcılar kaynak materyali eklediği takdirde özellik otomatik olarak bibliyografya içinde alıntı oluşturacak.

Microsoft Word Researcher Office 365 kullanan öğrencilere hemen sunulacak

Office 365 kullanan öğrenciler, Researcher’dan hemen faydalanabilecek. Şirket özelliği ilerleyen dönemde Office’in mobil versiyonlarında da sunmayı planlıyor.

Microsoft’un sunduğu yenilikler Researcher ile sınırlı kalmıyor. Bir diğer yeni özellik olan Word Editor, gelişmiş bir editörlük servisi işlevi görecek. Otomatik öğrenme yetenekleriyle süreci işleyen Microsoft, Editor ile kullanıcılarına çeşitli önerilerde bulunacak. Örneğin, yazıda sıklıkla kullanılan kelimeler işaretlenecek ve değiştirilemeleri için alternatifler sunulacak. Özellik çerçevesinde kullanıcılara tarzlarını geliştirmeleri için yeni kelime ve kalıplar da öğretilecek. Hecelemedeki düzenlemeler kırmızı alt çizgi, dilbilgisi düzenlemeleri mavi alt çizgi ile gösterilirken, yazım tarzı ile ilgili önerilerin altı altın rengiyle çizilecek.

Word’ü güçlendiren Microsoft, diğer Office yazılımlarını da unutmadı. Excel bu ay yeni bir özelliğe kavuşmadı, ancak PowerPoint ve Outlook’ta kullanıcılara yeni araçlar sunuluyor. Outlook’a mobil versiyonunda bulunan “Focused Inbox” özelliği eklenirken, PowerPoint’e de “Zoom” isimli bir özellik dahil edildi. Zoom ile sunumların daha etkileşimli hâle gelmesi ve izleyicilerin sunum süresini öğrenmesi mümkün oluyor.

İLGİLİ HABERLER