Teknoloji

Microsoft Word’e önümüzdeki ay metin tahmin özelliği geliyor

microsoft word için metin tahmin özelliği geliyor

Microsoft, Word için yenilik getirmeye devam ediyor. Özellikle son dönemde yeni özellikler için kolları sıvayan şirket, en on Word’ün daha fazla koyu mod desteğine sahip olacağını duyurmuştu. Yazılım devinin şimdiki hedefi ise Microsoft Word için metin tahmin özelliğini kullanıcılara sunmak.

Önümüzdeki mart ayında Microsoft Word’e metin tahmin özelliğini getirmeyi planlayan şirket, bu özelliğin Google Docs’ta bulunan ”Smart Compose” özelliğiyle benzer şekilde çalışmasını hedefliyor. Tahmin için makine öğrenme modelini kullanacak olan özellik, kullanıcılara doküman oluşturma esnasında zaman kazandırmayı amaçlıyor.

İlk etapta Microsoft, geçtiğimiz yıl metin tahmini özelliğini Word, Outlook ve Microsoft 365’in test sürümüne dahil etmişti. Ofis araçlarıyla ilgili yol haritasını belirleyen şirketin sunacağı yeniliklerden biri, geçtiğimiz yıl betası duyurulan metin tahmin özelliği olacak.

Görünüşe bakılırsa Microsoft, metin tahmin özelliğini kullanıma sunmaya hazır. Nitekim Microsoft 365 için planlanan yol haritasına göre, Word için metin tahmini özelliği mart ayında kullanıcılara sunulacak. Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre bu özellik, doğru ve yerinde tahminlerle kullanıcıların bir metni daha hızlı ve verimli bir şekilde yazabilmelerini sağlıyor.

Microsoft’un bu yeni özellik ile asıl hedefi, kullanıcıların ne yazacağını tahmin ederek yazma işlemini çok daha hızlı ve verimli hale getirmek. Her kullanıcıya uygun kelimeler önerecek olan bu özellik sayesinde, Word üzerinde yazı yazarken algoritma açısından en uygun olan kelimeleri ve cümleleri görmek mümkün olacak.

Öneri olarak sunulan kelimeler gri renkte vurgulanırken, uygun olduğunu düşündüğünüz bir kelimeyi ”Tab” tuşuna basarak yazınıza hızlı bir şekilde adapte edebileceksiniz. Önerileri uygun bulmadığınız takdirde yapmanız gereken tek şey ise ”Escape” tuşuna basmak.

Microsoft Word için sunulacak metin tahmin özelliği, teoride son derece güzel bir yenilik. Ancak bu gibi yeniliklerde önemli olan, pratikte ne derece faydalı olacağıdır. Mart ayında gelmesi beklenen bu özelliğin, kullanıcıya özgü yazım stilini belirlemede ne derece etkili olacağını ise zaman gösterecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER